Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Brüsszeli ügyészség: Szájer táskájában kábítószer volt

Bonyolódik. A magyar politikus korábban nagyon mást mondott.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy arról lapunk is beszámolt Brüsszeli szexpartira csapott le a rendőrség – A résztvevők között volt Szájer József is 2020. December 01. 15:52 , brüsszeli sajtóértesülések szerint a belga rendőrség pénteken lecsapott egy illegális szexpartira, amin 20-25, főleg férfi vett részt.

A részvevők között volt egy magyar EP-képviselő is, akinek a jellemzéséből összeállt Szájer József személye, aki vasárnap mondott le képviselőségéről Szájer József lemondott EP mandátumáról 2020. November 29. 10:22 .

Szájer ma délután kiadott egy sajtóközleményt, amelyben elismerte, hogy részt vett egy „házibulin”, és megsértette a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, amit nagyon sajnál.

Azt viszont kategorikusan cáfolta Brüsszeli szexpartira csapott le a rendőrség – A résztvevők között volt Szájer József is 2020. December 01. 15:52 , hogy köze lett volna a helyszínen talált kábítószerhez. Hogy erről csak a rendőrségtől értesült, és ő maga nem élt a szerrel.

"Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem" - írta

Ehhez képest – finoman szólva – is mást állít a brüsszeli ügyészség közleménye, amelyet a Telex.hu idéz.

Ezek szerint múlt hét pénteken este fél 10 körül a rendőröket egy olyan bulihoz riasztották, amelynek résztvevői a szomszédok szerint megsértették a járványügyi korlátozásokat. A helyszínen a rendőrök körülbelül 20 embert találtak, akik között két diplomáciai mentességet élvező ember is volt.

Rajtuk kívül az egyik résztvevő, az 1961-es születésű S.J. az ereszcsatornán próbált meg elmenekülni a helyszínről, ezt egy járókelő vette észre. A férfi az ügyészség szerint menekülés közben megsérülhetett és véresek voltak a kezei, a hátizsákjában pedig kábítószert találtak a rendőrök.

Mivel a férfi nem tudta magát a helyszínen igazolni, a rendőrök hazakísérték, ott került elő a diplomata útlevele, ami alapján azonosítani tudták.

A buli résztvevőiről a megsértették a koronavírus miatt érvényben lévő korlátozások megsértése miatt vett fel jegyzőkönyvet a rendőrség, S.J-t pedig a kábítószerekre vonatkozó törvények megsértésével is megvádolhatják, de mielőtt bármiféle eljárás elindulhatna, a diplomáciai és a parlamenti mentességének felfüggesztése kell.

Az ügyészség közleményével kapcsolatban a Telex.hu kereste Szájer Józsefet, aki egyelőre nem reagált erre.

A soproni indulású fideszes politikus korábban ezt írta a közleményben:

"Vasárnap bejelentett lemondásommal levontam a személyes és politikai következtetést. Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra