Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Elbúcsúztatták Mérei Tamás csellóművészt

A szalézi templomban vettek végső búcsút a múlt héten elhunyt művésztől.

Mérei Tamást a szombathelyi szalézi templomban búcsúztatták el. A csellóművész, volt zenekari igazgató, közéleti személyiség a múlt héten hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el Meghalt Mérei Tamás, a szombathelyi kulturális élet kiemelkedő alakja 2020. October 03. 19:57 .

Mérei Tamás búcsúztató
Kiss Tamás

A szalézi templom megtelt az elhunyt tisztelőivel, láttunk köztük aktív és visszavonult pedagógusokat, művészeket, intézményvezetőket. Mérei Tamást a búcsúztatás után szűk családi körben helyezték örök nyugalomra.

Mérei Tamás búcsúztató
Kiss Tamás

Mérei Tamás 1973-ban, Szentgotthárdon született, zenész családban. Öt éves kora óta csellózott. A szombathelyi Zeneművészeti Szakközépiskola elvégzése után, 1991-től Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Onczay Csaba gordonkaművész növendéke, gordonkaművész diplomáját 1996-ban szerezte.

Ipkovich György
Kiss Tamás

1996-tól az Amerikai Egyesült Államokban Starker János tanítványa volt. Számos külföldi országban lépett fel szólistaként, több külföldi díjban részesült. Híres karmesterekkel dolgozott együtt, mint Lorin Maazel, Christoph Eschenbach és Michael Tilson Thomas.

1999-ben – a világon elsőként – lemezre vette Paganini 24 hegedű capriccióját, saját átiratban. 2000 és 2006 között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára volt, közben a Klagenfurti Színház Zenekarának szóló csellistája. 2009-től 2015-ig ő volt a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója. 2010-től 2015-ig a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Alapítvány Kuratóriumának elnöke.

Az alábbi videón Mérei Tamás játszik egy tavalyi szombathelyi kiállításmegnyitón.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra