Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Meghalt Mérei Tamás, a szombathelyi kulturális élet kiemelkedő alakja

Véget értek a nehéz évek.

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy türelemmel viselt, hosszú betegség után ma elhunyt Mérei Tamás csellóművész, zenekarunk egykori igazgatója! Ég Veled, Tamás! - ennyi szerepel a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar Facebook oldalán, és az ember ilyenkor megrendül.

Interjú közben
Kovács Dávid

Akiről, amikor megkapta az év vasi embere díjat, a következő méltatást fűzték hozzá:

„Zenész családban született, öt éves kora óta csellózik, iskoláit Szombathelyen, Budapesten, majd az Egyesült Államokban a Yale egyetemhez tartozó Julilliard School-ban végezte. 1997-ben első résztvevőként a Los Angeles-i Piatigorsky Csellófesztivál fődíját kapta. Szólistaként fellépett a világ jelentősebb hangversenytermeiben, de más alkalmakkor számos vezető világpolitikus is hallgathatta művészetét. 1999-ben – a világon elsőként – lemezre vette Paganini 24 hegedű capriccióját, saját átiratban. 2000-2006-ig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, közben a Klagenfurti Színház Zenekarának szóló csellistája. 2009-től a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója, 2010-ben a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Alapítvány Kuratóriumának elnöke, élénk közéleti tevékenységet folytat.”

Viszont ilyesmit már jó ideje nem folytatott, hiszen először a közélet, aztán a betegség győzte le, és most már végleg. Kiváló művészt és jó embert veszítettünk vele. Jó utat, Tamás!

Két éve készítettünk vele interjút, amit itt olvashat. Mérei Tamás: Célokat kell kitűzni, előre kell tekinteni, sohasem hátra, nekem ez lett a filozófiám 2018. December 17. 07:18

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra