Budapest többnapos programsorozattal készül az augusztus 20-i hosszú hétvégére

A tűzijátékon kívül is lesz minden, mint a búcsúban.
Többnapos programsorozattal ünnepelik az idén, hagyományteremtő módon, az államalapítás ünnepét; a hosszú hétvégére mindenkit várnak a fővárosba, a budapesti turizmus megsegítése érdekében - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója legújabb hivatalos podcastjában. Kiemelte: az eseménysorozat fő attrakciója a minden eddiginél látványosabb és nagyobb fény- és tűzijáték lesz, 40 ezer rakétával .
A tűzijáték csak egy a sok program közül
Mónus Márton / MTI
A hivatalos programok mellett augusztus 19-22. között 17 további szórakoztató, kulturális, zenei és családi program lesz Budapesten, valamint több fesztivál .

Az egész rendezvény célja az, hogy a magyarok négy napot töltsenek el Budapesten "Istvánkor", a főváros tartogat annyi izgalmas programot, hogy megéri ide látogatni - mondta. Hozzátette, hogy a budapesti szálláshelyek akciós ajánlatot dolgoztak ki.

Milyen programok lesznek?

A programok között említette, hogy a veszprémi Utcazene fesztivál már augusztus 19-én a Szabadság térre költözik, ahol kora délutántól változatos koncertek lesznek.

Szintén 19-én kezdődik az Erzsébet téren a látványos Szabad rét fesztivál, a Vigadó előtt pedig operettekkel várják a vendégeket. A Vörösmarty téren Csárdafesztivál lesz a magyar konyha legjavával és népzenével, a Március 15. téren a magyar sporthősöket ünnepelik. Az idén először, augusztus 20-án felvonulást rendeznek az Andrássy úton, amelyen a magyar történelem kiemelkedő személyiségeit, művészeit - közöttük Szent Istvánt - mutatják be.

A gyerekeknek a Vajdahunyad várában lesznek programok. A Bálna környékén ismert tervezők, iparművészek mutatkoznak be, a Filózófusok kertje pedig a komolyzenei koncerteknek ad majd otthont, a budai Várban hagyományosan a Mesterségek Ünnepét rendezik - sorolta Guller Zoltán.

A részletes, folyamatosan frissülő információk a https://szentistvannap2021.hu/programok oldalon olvashatók.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek