Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lépésszámláló a bükfürdői pincéreken

Le akarják mérni, hogy mennyit is kell gyalogolniuk egy nap. A lépésszámlálót csak a mai napon, a munka ünnepén használják.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Bükért Vállalkozók Egyesülete kezdeményezte az akciót, szerintük egy vendéglátós a szezon kezdetén 2-4 km-t, augusztusban akár 15-20 km-t is gyalogol naponta. Kiss Péter az egyesület tagja azt mondta, a lépésszámlálóval pontosítani tudják az adatokat.

Ha kövér a pincér, lassú a kiszolgálás

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Mindezt azért tartják fontosnak, mert úgy látják, hogy egyre több a túlsúlyos pincér, akik a rossz kondíciójuk miatt nem tudják tartani a lépést a nyári nagyüzemmel. Ez pedig kedvetlen vendéglátósokat, lassú kiszolgálást okoz, amit egyetlen fürdővárosi vendéglátóhely sem engedhet meg magának – mondta Kiss.

Bükfürdő nem csak a pincéreket, hanem a vendégeket is arra akarja ösztönözni, hogy figyeljenek oda kondíciójukra. Arra akarják rávenni őket, hogy autó helyett biciklivel járják be a fürdővárost, sőt, a környező településeket is, hiszen elkészült az azokat összekötő kerékpárút. A városban pedig két kerékpárkölcsönző is nyílt, ahol akár elektromos kerékpárok is bérelhetők.

A tervek szerint a közeljövőben magyar gyártású elektromos golfautókat is üzembe állítanak, és ezeket is lehet majd kölcsönözni. A cél, hogy az idén újabb, a zöldbe menekülő, sportosabb turistákat vonzzanak a városba,

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életmód

Hirdetés