Még tart a büntetőeljárás az indulatokat kiváltó szombathelyi baleset miatt

A balesetben két fiatal lány sérült meg, sokan összeesküvést láttak a háttérben.

"...a büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van, amelynek részleteiről nem áll módomban tájékoztatást adni" - írta lapunk kérdésére a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Cser Zsófia r. őrnagyot a január közepén Szombathelyen, a Jókai Mór utcai történt baleset következményeiről kérdeztük.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Jókai utcában, a PTE szombathelyi épületénél lévő gyalogátkelőhelyen sodort el egy gyorsan érkező autó két fiatal lányt, akik az utca túloldalára akartak átkelni. Mindkét gyalogos megsérült, kórházba kellett szállítani őket.

Itt történt a baleset
Mészáros D. Zsolt

A balesetről azonban ne számolt be a szombathelyi sajtó, egyszerűen azért, mert nem tudtunk róla. Először a rendőrség sem adott tájékoztatást, később ezt azzal indokolták, hogy nem kellett elterelni a forgalmat, és nem is alakult ki torlódás. Ezt írták kérdésünkre:

"A baleset lakott területen belül történt, a forgalom elterelése a környező utcákon megoldható volt, a belváros forgalmában nem okozott jelentős fennakadást, amely indokolttá tették volna a police.hu oldalon történő közzétételt."

A közösségi oldalakon ugyanis felháborodott kommentcunami indult a baleset után, azzal vádolva a sajtót és a rendőrséget, hogy szándékosan hallgatta el a balesetet, védve az autó vezetőjét. Sőt, volt, aki azt is megfogalmazta, hogy a sajtót lefizették, hogy ne írjon az esetről.

Amiről azóta már a teljes szombathelyi sajtó beszámolt, többször is. A rendőrség pedig már közvetlenül a baleset után elindította a büntetőeljárást, függetlenül attól, hogy a sajtó beszámolt róla vagy sem.

A büntetőeljárás tehát még zajlik, közben bejelentették, hogy az önkormányzat biztonságosabbá teszi Bebiztosítják a szombathelyi gyalogátkelőhelyet, ahol két lányt sodort el nemrég egy autó March 01. 16:23 az érintett gyalogátkelőhelyet. Az ügyre még visszatérünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló