Kiszabta a padlólemezt a defektes buszkerék - súlyos sérült Söpténél

Törmelékek robbantak be egy távolsági busz utasterébe a Vas megyei Söpte közelében, miután a busz egyik hátsó kereke durrdefektet kapott. Ketten nyolc napon túl gyógyuló sérüléssel kerültek kórházba.

Nem hétköznapi baleset történt hétfőn délután Acsád és Söpte között. Egy menetrend szerinti távolsági busz tartott Acsád irányába, amikor a durranásból és a hátulról jövő csapódások és zörgések alapján a sofőr észlelte, hogy defektet kapott. Lassan megállította a buszt, de akkor már a busz hátsó részéből érkező kiabálásokból és a felszálló porfelhőből is lehetett tudni, hogy baj történt. A hátra siető sofőr gyorsan felmérte a helyzetet és azonnal tárcsázta a mentőket.

Defektes kerék okozott súlyos sérülést a távolsági autóbuszon
A megemelkedő padlólemez törte el a fiatalember lábát
Tánczos Mihály

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Mint kiderült, a durrdefektes hátsó kerék darabjai felszabták a padlólemezt. A megemelkedő padló eltörte a kerékdob mögött ülő 18 éves acsádi fiatalember lábát. Az érettségi előtt álló fiatal a kórházban megtudta, hogy a lábát műteni is kell. A másik széksorban ülő vassurányi hölgynek az arcába vágódott a törmelék, a retinája is megsérült. Nála a koponyaröntgen eredménye alapján döntik majd el, bent kell-e maradnia a kórházban.

Műtendő lábtörés és szemsérülés - ők sérültek súlyosabban
Műtendő lábtörés és szemsérülés - ők sérültek súlyosabban
Tánczos Mihály

Egy lukácsházi asszony és egy fiatal lány zúzódásos sérülésekkel került kórházba, őket néhány óra múlva hazaengedték. Kálmán Istvánné a nyugat.hu-nak elmondta, hogy hirtelen nem is tudták, mi történt, de a sofőr és a többi utas is sokat segített neki, amíg a mentők kiértek. A busz kerekét a helyszínen leszerelték, azt az igazságügyi szakértő vizsgálja majd. A helyszínelés idején fél pályán haladhatott a forgalom.

Defektes kerék okozott súlyos sérülést a távolsági autóbuszon
Defektes kerék okozott súlyos sérülést a távolsági autóbuszon
Tánczos Mihály

Videónkban az eldurrant kerékhez is bepillantást engedünk.

Út széli abszurd

Már meg sem tudjuk mondani, hány alkalommal tettük szóvá az autóvezetők reakcióját, amikor balesetek közelében hajtanak el. Ma is különös tapasztalatokat gyűjtöttünk.

Az első esetben egy férfi hajtott el kb. 80-90-es tempóval a bekapcsolt megkülönböztető jelzéssel út szélén álló rendőrautók és a balesetes buszt vizsgáló, sárga mellényes szakértő mellett. A busz hátuljánál álló rendőr állította meg. A sofőr azzal védekezett, hogy nem gondolta, hogy valami rendkívüli történt és ezért neki lassítania kellene.

Néhány perccel később az ellenkező irányból érkezett egy hölgy és egyenesen a vele szemben álló, állj jelzést mutató rendőr felé hajtott. Az intenzívebb jelzésre aztán padlófékkel állt meg a figyelmetlen sofőr, 20 méteres féknyomot húzva. Mint mondta, nem vette észre a vele szemben álló, fényvisszaverő mellényes rendőrt és a közelében álló mellényes embereket, sem az útra kihelyezett bóját.

Padlófékkel állt meg a figyelmetlen sofőr
Padlófékkel állt meg a figyelmetlen sofőr
Tánczos Mihály

Nem telt el öt perc és egy újabb hölgy érkezett, aki lassított ugyan, de látszólag esze ágában sem volt megállni a vele szemben álló, állj jelzést mutató rendőrnek. Végül kénytelen volt mégis megállni, hogy ne gázolja el a forgalomirányítót. Amikor a rendőr megkérdezte, hogy a sofőr szerint ő mit mutatott, az asszony mosolyogva mondta, hogy szerinte azt, hogy menjen csak.

A rendőri karjelzés figyelmen kívül hagyásáért kapott büntetést a sofőr
A rendőri karjelzés figyelmen kívül hagyásáért kapott büntetést a sofőr
Tánczos Mihály

A rendőr nem mosolygott a válaszon és elhangzott az a mondat, ami több sofőrt is elgondolkodtathat: "A rendőri karjelzés figyelmen kívül hagyása miatt megbírságolom! Forgalmit, jogosítványt kérek..."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Győrbe szállítják a buszbalesetben megégett fiút

Négyen sérültek meg, közülük hárman súlyosan egy hétfő reggeli szombathelyi balesetben, ahol forró gőz csapott fel egy helyi járatos busz padlólemeze alól.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló