Győrbe szállítják a buszbalesetben megégett fiút

Négyen sérültek meg, közülük hárman súlyosan a hétfő reggeli szombathelyi balesetben, ahol forró gőz csapott fel egy helyi járatos busz padlólemeze alól. Egy 12 éves bercsényis fiút Győrbe szállítanak, a Petz Aladár Kórház égési osztályára.

A vasútállomás irányába tartott a 21-es helyi járat Szombathelyen reggel fél nyolc körül. A sofőr, Orsovai János megállt a piros lámpánál a Hunyadi úton. Egyszer csak hangos sikoltozást hallott és az utasteret gőz borította be.

- Nem láttam, mi történt. Mivel járda mellett álltam, azonnal nyitottam az ajtókat és az utasok le tudtak szállni – mondta a 40 éves buszvezető, aki azt is hozzátette, a Vasi Volánt kérdezzük, ő nem szeretne nyilatkozni.

A szerelőnyílásból felcsapó gőz négy utast égetett meg
A szerelőnyílásból felcsapó gőz négy utast égetett meg
Tánczos Mihály

Úgy tudjuk, a gőz egy elpattant vízcsőből került a szabadba. Szerencsétlen módon éppen egy szerelőajtó alatt. A nyomás feldobta az ajtót és a gőz a közelben ülők lábát égette meg. Négyen sérültek meg, egy felnőtt és három gyerek súlyosan.

A 12 éves fiú, D. D. iskolába tartott. Kánikulát jeleztek a meteorológusok, ezért halásznadrágot vett fel reggel.

- A fiú 15 százalékos égési sérülést szenvedett. Részben ezért, részben a speciális ellátást igénylő megégett bokaterület miatt a győri égési központba küldjük – tudtuk meg a gyermekosztályon prof. Dr. Oroszlán Györgytől.

A 12 éves fiút a győri égési központba szállították Szombathelyről
A 12 éves fiút a győri égési központba szállították Szombathelyről
Tánczos Mihály

A Bercsényi iskolában tanuló ötödikes D.D.-t délben indították útra mentőautóval a szomszéd megyeszékhelyre. Édesanyjától megtudtuk, hogy a magas fiú kosarazik a Falco-ban, illetve a kalapácsvetést is elkezdte, mindkét sportnál főszerepet kap a láb. A 13 éves lány K. A. a Zrínyi iskola tanulója. Ő várhatóan nyolc napon belül elhagyhatja a kórházat.

Piros lámpánál állt a busz a balesetkor
Piros lámpánál állt a busz a balesetkor
Tánczos Mihály

A Vasi Volántól ígéretet kaptunk, hogy hamarosan tájékoztatást kapunk a baleset körülményeiről, illetve annak utóéletéről.

Az elszakadt cső a felelős a balesetért
Az elszakadt cső a felelős a balesetért
Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló