Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nincs pénz a szombathelyi buszpályaudvar elköltöztetésére, de legalább megtervezik

Tíz éves tervről van szó, uniós támogatásban reménykednek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

600 millió forintot kapott a város az Ady téri buszpályaudvar kiköltözésének megtervezésére - tudtuk meg a legutóbbi városi közgyűlésen. És azt is, hogy tényleg elkészítik a terveket.

Innen költözne el a buszpályaudvar
Garai Antal Atom
Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Viszont az előterjesztésből kiderül, hogy nincs pénz, és konkrét ígéret sem a költözésre, és a sokat emlegetett intermodális közlekedési központ megépítésére. Az anyag szerint a kormány a Nemzeti Infrastruktúra ZRt-t (NIF) bízta meg a program lebonyolításával, de a NIF nem kapott ehhez pénzt. A lényeg, hogy akkor kezdődik el a kivitelezés, ha

lehetőség nyílik uniós forrás igénybevételére.

Ez nem új, írtunk már róla, hogy miután Orbán Viktor 2015-ben körbejárta az országot, és mindenhol hatalmas beruházásokat ígért állami támogatásból, nem sokkal később kijött egy kormányhatározat, hogy a a beígért fejlesztésekből, amit csak lehet, próbálják meg uniós forrásból megoldani.

Itt épülne az új buszpályaudvar
Mészáros Zsolt

Mindez nem tartotta vissza a helyi politikusokat, hogy többszöri sajtótájékoztatókon jelentsék be, mekkora pénzek érkeznek az adott városba. Szombathelyen 2017. januárjában ígértek Közel húszmilliárd forintnyi fejlesztés indul Szombathelyen az év végéig 2017. January 05. 16:55 20 milliárd forintnyi fejlesztést.

Itt szerepel többek között a buszpályaudvar kiköltöztetése is, és eredetileg állami pénzből akarták megvalósítani. Igaz, hogy a Modern Városok programjából néhány felújítás elkészült, ilyen a Berzsenyi tér és a Szent Márton tér felújítása, de nagy része még nem. Információink szerint egyébként a programban szereplő beruházások közül

csak a városi közszolgáltató központra van meg a pénz másra nincs.

És a sokat szidott Európai Unió támogatására számítanak.

Nem új elképzelés

A buszállomás kiköltöztetése nem új terv. Már a baloldali városvezetés is nekiállt, a SZOVA kötvénykibocsátásának egyik részéből megvásárolták a Vasút utca vasútállomás és Semmelweis utca közti szakaszának keleti oldalán lévő ingatlanokat. A terület tíz éve üresen áll, ugyanis a közben kirobbanó 2008-as gazdasági válság miatt nem találtak piaci befektetőt, márpedig piaci alapon szerették volna megépíttetni a közlekedési központot. Üzletekkel, szolgáltatásokkal, aluljárós összeköttetéssel a vasútállomás felé.

Ilyen lenne az Ady tér a buszpályaudvarral szemben
Forrás: szombathely.hu

A jelenlegi buszpályaudvar helyére, az Ady térre is készülte már tervek, legutóbb egy évvel ezelőtt Közpark és turistabusz-parkoló lesz a szombathelyi Ady téren, majd egyszer 2017. June 13. 08:27 . De, hogy mikor valósul meg a nagy terv, még senki sem tudja, hiszen az Európai Unió pályázatára várnak.

Valóban előrelépést jelent viszont az, hogy legalább a tervek elkészülnek, utána már csak a megvalósításhoz szükséges hat-hétmilliárd forintot kell előteremteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés