Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Elveszítette állását a buszsofőr, aki pofonvágott egy fiatal, vitázó utast

Közel 30 évet dolgozott a Volánnál és annak jogutódjánál, most munkát keres.

Megtámadt egy utast egy buszsofőr - írtuk a múlt héten Frissítve! Egy buszsofőr támadt rá egy fiatal utasra Szombathelyen - vagy mégsem egészen 2019. February 06. 08:32 . A cikk előzménye az volt, hogy szerkesztőségünkben megjelent egy húsz éves fiú és az édesanyja, akik elmondták, hogy pénteken a meggyeskovácsi buszon a sofőr agresszívan kérte el a bérletét, majd ököllel arcon vágta.

A történtek után a fiú és édesanyja látleletet vetetett fel, majd feljelentést tettek a rendőrségen. Kérdésünkre a rendőrség megerősítette, hogy az eset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálják.

Illusztráció
Pintér Patrícia

Cikkünk megjelenése után aztán többen is megkerestek minket, köztük olyanok is, akik a buszon utaztak. Ők azt mesélték, hogy a fiú többszöri felszólításra sem mutatta meg a bérletét, és csúnyán beszélt a sofőrrel. Ezután ragadta meg a sáljánál fogva a buszsofőr a fiatalembert, meg is rángatta, majd arcon ütötte.

Laptársunk, a 112press.hu megkereste a buszsofőrt , és kiderült, hogy a sofőr már nem dolgozik a busztársaságnál. Idézzük:

A jelenleg már ÉNYKK név alatt futó szervezet az ominózus pofon után, még bármilyen vizsgálat befejezése előtt felajánlotta a buszsofőrnek, hogy közös megegyezéssel váljanak el egymástól. A másik megoldás a fegyelmivel való elbocsátás lett volna. Tibor aláírta a papírt. Eddig sem az ÉNYKK, sem a rendőrség nem kérdezte meg tőle, mi történt valójában. Leadott egy nyilatkozatot a történtekről a volt cégének, de reakció erre sem érkezett.

A sofőr közel 30 éve dolgozott megszakítás és baleset nélkül a Volánnál, majd annak jogutódjánál, az ÉNYKK-nál. A buszsofőr a lapnak elmesélte, hogyan is történt az ominózus eset, a történet megegyezik a szemtanók által elmondottakkal. Részletek a 112press.hu cikkében .

Az 50 éves férfi most állást keres. Feltöltötte és több helyre elküldte az önéletrajzát, bejelentkezett álláskeresőként a munkaügyi hivatalba és keresi a lehetőségeket. Német nyelvtudás nélkül a szomszédos Ausztria nem jöhet szóba, az ottani cégek megkövetelik a tárgyalóképes nyelvtudást. Azt is elmondta, hogy egyre agresszívabbak az utasok, főleg a fiatalabb korosztály, egyre nehezebb a munka, és nincs meg a régebben tapasztalt megbecsülés, sem erkölcsileg, sem anyagilag.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra