Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A céklás, mentolos-csokoládés és chai tea ízű macaronok a nyerők

Ezek lettek a győztes ízek egy szombathelyi versenyen, melyeket a március 20-i macaron napon meg is kóstolhatunk.

A március 20-i macaron nap előkészületeként, egy rendhagyó zárt ajtós amatőr macaron versenyt rendeztek Szombathelyen. A kezdeményezésen bárki indulhatott, aki nem készít rendszeresen, értékesítési céllal macaront. Húszan neveztek időben a versenyre, és nem csak Vas megyéből, hanem az egész országból futottak be jelentkezők.

Két kategóriát hirdettek. A kötelező íz a málna volt. A szabadon választott íz kategóriában az indulók megmutathatták a kreativitásukat. Sós pattogatott kukorica, Creme brulée, cékla, chai tea, brownie, és sajttorta – csak néhány a nevezett édességek ízei közül. A zsűri öt tagja egymástól elkülönítve kóstolta meg és pontozta a benevezett macaronokat. Véleményük szerint jó néhány macaron megállta volna helyét egy profi versenyen is.

Mészáros Cukrászda

A szabadon választott íz kategóriában Kovács Evelin nyert, mentolos-csokoládés macaronnal. A második helyezést Király Piroska céklás kreációja vitte el, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Török Luca állhatott a Chai tea ízű desszertjével. A málnaízű kategóriában az első helyezett szintén Kovács Evelin lett. Második Geosits Judit, málna-kardamon-étcsokoládés macaronja, a harmadik helyet pedig Szenecsár Kincső málnás macaronja kapta.

Mészáros Cukrászda

A március 20-i macaron napon a Mészáros Cukrászdában, illetve minden más csatlakozó cukrászdában a nyertes málnás macaront és a szabadon választott íz kategóriának első három helyezettjének kreációját is megkóstolhatjuk. A nyertes macaronból további száz darabot is elkészítenek a Mészáros Cukrászdában. Ezeket a nyertes által kiválasztott intézménynek, vagy alapítványnak ajánlják fel.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód

Tovább az oldalra