A március 20-i macaron nap előkészületeként, egy rendhagyó zárt ajtós amatőr macaron versenyt rendeztek Szombathelyen. A kezdeményezésen bárki indulhatott, aki nem készít rendszeresen, értékesítési céllal macaront. Húszan neveztek időben a versenyre, és nem csak Vas megyéből, hanem az egész országból futottak be jelentkezők.
Két kategóriát hirdettek. A kötelező íz a málna volt. A szabadon választott íz kategóriában az indulók megmutathatták a kreativitásukat. Sós pattogatott kukorica, Creme brulée, cékla, chai tea, brownie, és sajttorta – csak néhány a nevezett édességek ízei közül. A zsűri öt tagja egymástól elkülönítve kóstolta meg és pontozta a benevezett macaronokat. Véleményük szerint jó néhány macaron megállta volna helyét egy profi versenyen is.
A szabadon választott íz kategóriában Kovács Evelin nyert, mentolos-csokoládés macaronnal. A második helyezést Király Piroska céklás kreációja vitte el, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Török Luca állhatott a Chai tea ízű desszertjével. A málnaízű kategóriában az első helyezett szintén Kovács Evelin lett. Második Geosits Judit, málna-kardamon-étcsokoládés macaronja, a harmadik helyet pedig Szenecsár Kincső málnás macaronja kapta.
A március 20-i macaron napon a Mészáros Cukrászdában, illetve minden más csatlakozó cukrászdában a nyertes málnás macaront és a szabadon választott íz kategóriának első három helyezettjének kreációját is megkóstolhatjuk. A nyertes macaronból további száz darabot is elkészítenek a Mészáros Cukrászdában. Ezeket a nyertes által kiválasztott intézménynek, vagy alapítványnak ajánlják fel.