Rögzíti a Coca-Cola a kupakokat a palackjain

Nyugi, ezentúl is ki lehet nyitni a kólát, viszont a kupak együtt marad a flakonnal.

Hulladékmentes Világ stratégiája részeként a csomagolástól elválaszthatatlan, palackhoz rögzített kupakkal látja el üdítőitalait a Coca-Cola Magyarország – írja a Portfolio a társaság közlésére hivatkozva.

A cikk szerint erre azért van szükség, mert megváltozik az európai uniós iparági szabályozás, a fejlesztésük pedig megkönnyíti a palackok és kupakok együttes begyűjtését és újrahasznosítását.

A fogyasztók a megszokott módon – de rögzített kupakkal – használhatják a palackokat. Ezeket gyakorlatilag egy műanyagszálból és egy gyűrűből álló kiegészítő köti majd össze.

Változnak a Coca-Cola kupakjai
Coca-Cola

A szabályozás célja, hogy ha a csomagolás egyben marad, jelentősen csökkenhet az elveszített vagy eldobált, és ezáltal esetenként a természetbe kerülő kupakok mennyisége.

Az elképzelés szerint az új csomagolás használata kényelmesebb és higiénikusabb is, hiszen a kupakot ivás közben nem kell kézben tartani, illetve elkerülhető, hogy a kupak leejtve beszennyeződjön.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek