„Csak úgy megy az újságíró …” - Befejezte a nyomozást a rendőrség a lapunkat ért fenyegetés ügyében

A Szombathelyi Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást a lapunkat ért fenyegetés És akkor kaptunk egy üzenetet, amelyben halálosan megfenyegették a Nyugat újságíróit 2021. October 06. 14:36 ügyében, és az iratokat vádemelés céljából elküldik majd a Szombathelyi Járási Ügyészségnek – tudtuk meg a lapunk jogi képviselőjétől.

Ahogy arról beszámoltunk És akkor kaptunk egy üzenetet, amelyben halálosan megfenyegették a Nyugat újságíróit 2021. October 06. 14:36 , 2021. október elején a Nyugat.hu Facebook-oldalára – egy álprofil alól - érdekes üzenet érkezett.

Egészen pontosan ez:

A Nyugat.hu hivatalos Facebook-oldalára érkezett üzenet.
Nyugat.hu

Mivel nem lehetett tudni, hogy az életveszélyes fenyegetést mindezt mennyire kell komolyan venni, lapunk a rendőrséghez fordult és megtette a feljelentést.

„Minden szavunknak megvan a súlya, nem lehet csak úgy őket az étereben elengedni, mert annak igen komoly büntetőjogi következményei lehetnek” – mondta akkor a lapunknak Dr. Gyurácz András ügyvéd, akitől azt is megtudtuk, hogy ilyenkor általában az történik, hogy a rendőrség hivatalosan megkeresi az érintett internetszolgáltatót és a felület tulajdonosát, ami jelen esetben a Facebook, és megpróbálják kideríteni, hogy az álprofil mögött milyen valós személy állhat.

Mint kiderült, a rendőrség zaklatás ügyébe el is indította a nyomozást, és novemberben megkezdődtek a tanúkihallgatások Megkezdődtek a tanúkihallgatások a Nyugat.hu-t ért halálos fenyegetés ügyében 2021. November 04. 16:02 .

Most pedig lezárult a nyomozás, és az ügy nemsokára átkerül az ügyészséghez.

Amennyiben új fejlemények lesznek, természetesen beszámolunk róluk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet