Csalók garázdálkodnak a Facebookon és az Instagramon a Lidl nevében is

Ne dőljön be, ha nyereményjátékkal találkozik!

"Az elmúlt időszakban rengetegen jelezték, hogy több #hamis Facebook és Instagram profil a Lidl nevében, logójával próbál visszaélni, főként nyereményjátékoknál. Szeretnénk felhívni a figyelmeket, hogy minden közösségi média nyereményjátékunknál külön, privát üzenetben értesítjük nyerteseinket, hivatalos felületeinken keresztül" - idézte a boltlánc bejelentését a napi.hu .

Arra is felhívták a figyelmet, hogy hamis hirdetésről, kommentről, átverésről van szó, ha nincs kék pipa a Lidl neve mellett a közösségi oldalakon, mert így jelzik a Facebook és az Instagram által hitelesített, ellenőrzött profilokat. Azt is hozzátették, hogy a Facebookon a @LidlMagyarorszag; Instagramon a @lidlhu felületeken folytatnak hivatalos kommunikációt.

A vásárlókat pedig arra kérték, hogy ha hamis oldallal, átveréssel találkoznak, jelentsék a Facebook vagy az Instagram felé, hiszen ezzel másokat is megvédhetnek attól, hogy csalás áldozatai legyenek.

"Ha egy oldaltól olyan személyes megkeresést kapsz, amire nem számítottál, semmiképp ne válaszolj/reagálj rá, amíg nem ellenőrizted a forrás hitelességét!" - tették hozzá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos