Csikkek, csikkek mindenhol – így szedett szemetet Szombathely

Lelkes önkéntesek vették ismét nyakukba a várost.

Ahogy tavaly, Hemzsegett a kék zsákoktól és kesztyűktől Szombathely csütörtök délután – Ilyen volt a városi nagytakarítás 2021. June 10. 17:34 úgy idén is hemzsegett a kék zsákoktól és kesztyűktől Szombathely. Június 3-ra, péntekre szervezte meg ugyanis az önkormányzat a városi nagytakarítást, mely a még 2020 júniusában elfogadott és elindított Vigyázzunk együtt Szombathelyre! szemléletformáló program része.

Városi szemétszedés 2022
Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

Pénteken 29 helyszínen szedett több száz önkéntes szemetet, köztük a képviselő-testület tagjaival, az önkormányzati tulajdonú cégek foglalkoztatottjaival, civil szervezetekkel, illetve a polgármesteri hivatal munkatársaival.

Városi szemétszedés 2022
Mészáros D. Zsolt

Az össznépi szemétszedés délelőtt kezdődött és egészen délutánig tartott, mi is kimentünk néhány helyszínre, hogy megmutassuk, hogyan kell példát mutatni.

Városi szemétszedés 2022
Mészáros D. Zsolt

És bár nem éppen egy vidám dologról van szó, hiszen mégiscsak mások szemetét kell összeszedni, de ez nem gátolta meg a lelkes önkénteseket abban, hogy széles mosollyal, és poénkodások, nagy nevetések közepette tegyék tisztábbá a várost.

A Gayer parkot és a Gyöngyös patak környékét például a FÉHE, azaz a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. vállalta magára délelőtt. Önkénteseik arcáról pedig le sem lehetett törölni a mosolyt.

Városi szemétszedés 2022
Mészáros D. Zsolt

Szintén délelőtt kelt útra a Weöres Sándor Színház, a Mesebolt Bábszínház és a Savaria Szimfonikus Zenekar csapata, akikhez Horváth Soma alpolgármester is csatlakozott.

Városi szemétszedés 2022
Horváth Soma és Szabó Tibor színházigazgató.
Mészáros D. Zsolt

Ők együtt a Nagykar utcai parkot, a Weöres Sándor-szobor környékét, az Ady téri parkot, a Technikum parkot és a Perint patak környékét tisztították meg.

Városi szemétszedés 2022
Valaki egy dísztárcsát?
Mészáros D. Zsolt

Az üvegek, flakonok, dobozok és szokásos kajamaradványokon, na meg cigarettacsikk-tengeren kívül belebotlottak egy-két érdekességbe is a szemétszedők, találtak például dísztárcsát és még választási plakátot is.

Városi szemétszedés 2022
Hopp, egy megbújt választási plakát.
Mészáros D. Zsolt

De ez még csak a töredéke a városi nagytakarításnak, megtisztult például a Múzeumpark, a Szalézi tér, az Európa park, a Brenner park, az oladi és a váci kiserdő, az Ezredévi park, a Szent István park, a Károlyi Gáspár tér, az Emlékmű és környéke, a Tóth István park, a Pelikán park, a Szent Márton tér és a Csónakázótó környéke is.

Városi szemétszedés 2022
Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt

Szép volt Szombathely!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely