Csoda a 86-os út mentén

Felavatták a "Savaria Stonehenge"-t, sőt a societasosok még azt is megmutatták, hogy négysávos út híján a fiatalok melyik irányban hagyják el Szombathelyt.

A sajtómeghívó láttán csak mosolyogtunk, végre nem egy kávézó sarkában kell fontos politikusok fontos mondanivalóját jegyzetelni, hanem kimehetünk terepre és megnézhetjük a "Savaria Stonehenge" felavatását.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Így hívják legalábbis a városlakók a 86-os út Szombathely és Vát közös szakaszán lévő felüljáró csonkjait

- mondta a sajtótájékoztatón Oroszvári Péter, a Szocietas alelnöke.

Savaria Stonehenge
Arra mennek a szombathelyi fiatalok
Zergi Borbála

Prisznyák Benjámin, a baloldal ifjúsági szervezetének szombathelyi elnöke pedig emlékeztetett, hogy a 86-os úton a kormányváltás óta semmilyen érdemi munka nem történt. Emlékeztettek: Orbán Viktor miniszterelnök korábban a megyei napilapnak adott interjújában stratégiai fontosságúnak nevezte a 86-os út négysávosítását, Gyutai Csaba, Zalaegerszeg FIDESZ-es polgármestere viszont egy másik nyilatkozatban szocialista tévútnak, amely mögött osztrák lobbi áll.

De ismét szóba került Fónagy János közlekedési miniszter Ipkovich Györgynek adott válasza, mely szerint az üzemeltető komoly anyagi gondokkal küzd, ezért állt le a beruházás.

A helyzet egyszerű: ha valaki fontosnak érzi ezt a projektet és ad rá pénzt, lesz út, ha nem, akkor nem. Biztosan van olyan útépítő, aki vállalná a munkát. Az előző ciklusban rengeteg dolog történt. Engedélyezések, régészeti feltárások, bekerült a kiemelt útvonalak közé a szakasz. Itt tehát most nem azért áll az építkezés, mert az előkészítés csúszik

– mutat körbe Oroszvári Péter.

Horváth Soma, a párt szombathelyi elnökségének tagja szerint megbukni látszik Puskás Tivadar választási ígérete, mely szerint: Előttünk a feladat, mögöttünk a kormány.

Az látszik, hogy feladat van, de a kormány sehol

– mondta.

A fiatal politikusok egy másik választási ígéretről is szót ejtettek, ahol a jelenlegi városvezetés azt ígérte, megtartja, illetve visszacsábítja a fiatalokat Szombathelyre.

Nem fognak visszajönni, sőt a mi generációnkból mind többen elfogják hagyni a várost, ha nem történik valami

– mondta Oroszvári.

Savaria Stonehenge
Vágtak, avattak
Zergi Borbála

Majd kezével nyugatra mutatva Ausztriát, míg keletre mutatva Budapestet jelölte meg uticélnak. Mi pedig emlékeztetjük olvasóinkat, hogy a Nyugat.hu-n számláló működik Vajon mikor lesz kész a 86-os főút? – Újra elindítjuk a számlálót 2011. January 03. 10:19 , mely szerint Puskás Tivadar és Hende Csaba kormánypárti képviselők ígérete szerint 1702 nap van arra, hogy a 86-os út teljes egészében négysávos legyen.

Az igazi Stonhenge

A Stonehenge körkörösen elrendezett kőtömbökből és földsáncokból álló monumentális őskori építmény az angliai Wiltshire-ben, Salisbury-től mintegy 13 km-re északra. Kiépítése Kr. e. 2500 körül kezdődött és 2100 körül fejeződött be. A hely korabeli szerepével kapcsolatos elméletek az 1919-ben, de főként az 1950-ben indult ásatások nyomán születtek és a kérdés napjainkban sem jutott nyugvópontra. A régészeti helyet és környékét Az UNESCO 1986-ban a világ kulturális örökségének jegyzékébe vette fel.


Sajtóközlemény

A Fidelitas szombathelyi szervezete nevében örömünket fejezzük ki amiatt, hogy Oroszvári Pétert, Ipkovich György, a 86-os főút egykori "rendkívül sikeres" miniszteri biztosának személyi titkárát, budapesti lakhelyéről visszacsábította Szombathelyre a májusi meleg. Egyúttal megkérjük Oroszvári urat és a Societas képviselőit, hogy mielőtt forrófejű, hatásvadász és populista nyilatkozataikkal szórakoztatnák a közvéleményt, előtte egyeztessenek főnökükkel, Ipkovich Györggyel. Ő volt ugyanis, aki éveken keresztül ígérgette, hogy a 86-os út négysávosítása az előző ciklus végéig, vagyis 2010 áprilisáig befejeződik. Ígéretét valószínűleg azért nem váltotta valóra, mert a nyugat.hu-ról rejtélyes okokból eltávolított visszaszámláló hiányában időzavarba kerülhetett. Oroszvári Pétert pedig ezúton hívjuk meg a "Szombathely visszavár" című rendezvényre most szombaton a Városházára, ahol a helyi multinacionális cégek állásajánlatai közül biztosan találhat ő is olyat, amelynek hatására hazaköltözne a fővárosból.

Poór András
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Vajon mikor lesz kész a 86-os főút? – Újra elindítjuk a számlálót

A Fidesz szombathelyi országgyűlési képviselői szerint 2015 végéig elkészül a 2x2 sávos, gyorsforgalmi út Győrtől Szombathelyig. Az előző ciklus elején a szocik ígértek hasonlót, nekik nem sikerült. Egyébként 1824 nap van addig.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet