Vajon mikor lesz kész a 86-os főút? – Újra elindítjuk a számlálót

A Fidesz szombathelyi országgyűlési képviselői szerint 2015 végéig elkészül a 2x2 sávos, gyorsforgalmi út Győrtől Szombathelyig. Az előző ciklus elején a szocik ígértek hasonlót, nekik nem sikerült. Egyébként 1824 nap van addig.

Bő négy évvel ezelőtt, 2006. november 11-én indítottuk el számlálónkat először Indul a visszaszámlálás, avagy ide nekünk a négysávos 86-os utat! 2006. November 07. 23:30 . Arra emlékeztetve, hogy Ipkovich György (MSZP) és Hankó Faragó Miklós (SZDSZ) országgyűlési képviselők választási kampányukban megígérték, a ciklus végére 2x2 sávos gyorsforgalmi úton autózhatunk Szombathely és Győr között.

Csupán két rövidebb szakaszt adtak át

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

2010. május végére nem lett kész az út. Pedig a négy év alatt állandóan a figyelem központjában volt az építkezés, sajtótájékoztatók, közlemények, nyilatkozatok követték egymást. Így ez év június 3-án lezártuk Vége a ciklusnak, de nincs kész a 86-os főút 2010. June 03. 16:10 a közben nullára váltott számlálót, és megkérdeztük az ígéreteket tévő politikusokat, azaz csak Ipkovich Györgyöt, mert az időközben a politikától visszavonult Hankó Faragó Miklós nem akart nyilatkozni.

Igaz, azért történtek dolgok, tavaly június 9-én átadták a 3,5 km hosszú váti elkerülőt Átadták a 86-os váti elkerülőjét 2009. June 10. 16:38 , két héttel ezelőtt pedig az 5,2 km-es szelestei elkerülőt Kamionmentes karácsony Szelestén - Átadták az elkerülőt a 86-oson 2010. December 15. 19:40 . Elkezdték a Szombathely és Vát közti szakasz építését, de október közepén le is állt a munka Leállt a 86-os főút építése – A kivitelezőnek elfogyott a pénze 2010. October 25. 16:28 , kiderült, hogy a kivitelezőnek elfogyott a pénze, csődközeli helyzetbe került.

Új ígéretek

De az idei önkormányzati választási kampányban is szerepelt a 86-os főút, a szombathelyi polgármester-jelöltek vitájában Udvarias kezdéstől a vibráló feszültségig – Polgármester-jelölti vita Szombathelyen 2010. October 01. 23:01 Puskás Tivadar jelentette ki, hogy 2015 végére elkészül a Szombathely – Győr szakasz. A kijelentéshez később, konkrét ígéretet téve csatlakozott Hende Csaba honvédelmi miniszter is. Mindketten fideszes országgyűlési képviselők, Puskás Szombathely 1., Hende Szombathely 2. választókerületében szerzett egyéni mandátumot.

Tehát éppen itt az ideje, hogy újraindítsuk a számlálónkat, most őket emlékeztetve ígéretükre. A cikk megjelenésének napján 2015 december 31-ig 1824 nap van hátra.

A számlálót címlapunk alján, jobb oldalt találják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Kamionmentes karácsony Szelestén - Átadták az elkerülőt a 86-oson

Még fel sem tudják fogni a szelesteiek, hogy vége a házak non-stop remegésének. Ma ünnepélyesen megnyitották a falut elkerülő négysávos útszakaszt. Videókkal.

Leállt a 86-os főút építése – A kivitelezőnek elfogyott a pénze

Lehet, hogy új közbeszerzés eljárást kell kiírni, ami a munka csúszását jelentené – válaszolta az illetékes államtitkár Ipkovich György parlamentben feltett kérdésére.

Udvarias kezdéstől a vibráló feszültségig – Polgármester-jelölti vita Szombathelyen

Nincs egyértelmű nyertese a vitának, legalábbis szerintünk. Az viszont nagyon látszott, hogy a jelöltek helyben sem tudnak elszakadni a pártutasításoktól. Miért is tudnának, hiszen politikusok.

Vége a ciklusnak, de nincs kész a 86-os főút

Ipkovich György szerint sikeres az út felújítása, de ma már óvatosabban fogalmazna. Négy évvel ezelőtti ígéretére emlékeztettük Szombathely polgármesterét, a 86-os főút miniszteri biztosát.

Átadták a 86-os váti elkerülőjét

„Partizán módra, bozótharcosként kell összerakni a 86-os gyorsforgalmi utat” – mondta Ipkovich György miniszteri biztos az avatáson. Aztán talicskában tolt néhány métert egy újságíró kollégát.

Indul a visszaszámlálás, avagy ide nekünk a négysávos 86-os utat!

A rendszerváltás óta Szombathely kapcsán mindig szóba kerül: jó utak kellenek, hogy könnyebben elérhessük a nagyvárosokat. Nos, állítólag 2010-ig elkészül az új, négysávos 86-os főút...

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet