Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Már ki kellett volna költözniük a porpáci Csókakő-major lakóinak, megnéztük, mi most a helyzet

Az ingatlan tulajdonosa 15 napot adott a lakóknak, akik közül többen egész életükben ott éltek.

Július 31-én lejárt az a határidő, amit a porpáci Csókakő-major lakóinak adott az ingatlan tulajdonosa. A tulajdonos július 15-én jelent meg a helyszínen, ahol felszólította a lakókat, hogy 15 napon belül költözzenek ki. Nekik viszont nincs hová menniük.

A major egykori cselédlakásaibn élnek most a lakók
Mészáros D. Zsolt

A határidő lejárta után felhívtuk telefonon a major egyik lakóját, Rolandot, aki korábbi cikkünkben Kilakoltatás előtt a Vas megyei Csókakő major lakói, 12 felnőtt és 5 gyermek July 23. 07:31 is szívesen nyilatkozott. Roland ötgyermekes családjával él a majorban, mint korábban mondta, próbáltak új lakhelyet keresni, de ez nem olyan egyszerű öt gyerekkel. Most azt mondta a telefonban, hogy a tulajdonos a július 15-i, hirtelen megjelenése óta nem jelentkezett. Így a lakók most várnak.

A Csókakő majorba július 23-án látogattunk el Kilakoltatás előtt a Vas megyei Csókakő major lakói, 12 felnőtt és 5 gyermek July 23. 07:31 , miután egy olvasónk jelezte, hogy az ott élő tizenkét felnőttnek és öt gyereknek napokon belül ki kell költözniük.

Tizenheten laknak itt, a lelakott és meglehetősen lehangoló látványt nyújtó épületekben lévő hét lakásban. Az idősebbek már nyugdíjban vannak, öten közmunkásként dolgoznak Porpácon – és van öt kisgyerek is. Ők testvérek, a telep legfiatalabb párjának gyermekei.

A legfiatalabb lakók
Mészáros D. Zsolt

A majorban jelenleg élő emberek az egykori téeszben dolgoztak, vagy a téesz egykori dolgozóinak a leszármazottai, a lakásokat szolgálati lakásként kapták a téesztől.

Ahogyan korábbi cikkünkben Kilakoltatás előtt a Vas megyei Csókakő major lakói, 12 felnőtt és 5 gyermek July 23. 07:31 írtuk, a major lakói egy ingatlanmutyinak lettek az áldozatai. 15 évvel ezelőtt még úgy tűnt, hogy megépül a vát-porpáci repülőtér. A politikaközeli, azaz belső információkkal rendelkező emberek gyorsan rájöttek arra, érdemes az említett területen ingatlanokat vásárolni, mert azokat később jó nagy haszonnal lehet eladni.

A majort és több, közeli külterületi ingatlant egy a Vas megyei közgyűlés fideszes vezetésénél dolgozó, majd később a regionális fejlesztési politikába átigazolt személy vásárolta meg 2006-ban. Az akkori szerződésben szerepelt, hogy a majort „lakott állapotban” vásárolták meg, vagyis a lakókkal együtt.

Többen egész életükben itt éltek
Mészáros D. Zsolt

A repülőtér nem épült meg, a tervet is törölték, így a tervezett ingatlanmutyi sem valósult meg. A tulaj most valószínűleg el akarja adni a majort, a lakók úgy tudják, hogy van is rá vevő.

Azt is tudni vélték, hogy egy külföldi vállalkozó az, akinek a közelben már van telephelye, és bővíteni akar.

A lakók most várnak, a tulajdonos 15 napos határideje a hét végén lejárt, de eddig semmi sem történt. A major és a lakók történetét természetesen figyelemmel kísérjük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra