Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Már csomagolják a szombathelyi szájmaszkokat – jövő héten a postaládákban lesznek

Ez valóban elég konkrét intézkedés.

A koronavírus-járvány elleni védekezés döntő részben állami, sőt államok közötti feladat, de az önkormányzatoknak is kijut a feladatokból.

Ahogy arról a lapunk is beszámolt Videó: Újabb rendkívüli bejelentéseket tett Nemény András 2020. March 19. 17:04 , a szombathelyi városvezetés 100 ezer maszkot rendelt meg, amelyeknek egy részét az egészségügyi dolgozók, szociális munkások és önkéntesek kapnak majd meg, másik részük pedig a lakossághoz kerül.

Csomagolják a szombathelyi szájmaszkokat
Szombathely MJV

Ennek részleteiről beszélt – többek között a Nyugat.hu kérdései nyomán – tegnap esti Facebook bejelentkezésében A szombathelyi polgármester a koronavírus-járvány aktuális kérdéseiről 2020. March 20. 18:38 a város polgármestere.

Nemény András elmondta: minden család két maszkot kap, amelyeket a postaládába dobnak majd bele. (Remélhetően a lakók nem lopkodják ki egymásét.)

A maszkok használatról és beszélt A szombathelyi polgármester a koronavírus-járvány aktuális kérdéseiről 2020. March 20. 18:38 a polgármester és Kis Gergely háziorvos.

Ezek szerint ez ilyen típusú „műtősmaszkok” viselésének az elsődleges célja nem az, hogy ne kapjuk meg a betegséget, hanem hogy ne adjuk tovább.

Ez azért érdekes, mert a betegek egy nagy része tünetmentes, és úgy terjeszti a vírus, hogy nem is tud róla.

Ha mindenki viselné a maszkot, amiket lehetőleg naponta kell mosni, akkor minimálisra lehet szorítani a terjedését.

Közben az önkormányzat Facebook-oldalán megjelent egy bejegyzés, amely arról tájékoztat, hogy a városháza és a könyvtár önkéntesei elkezdték a maszkok csomagolását.

A hírt fotókkal is illusztrálják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra