Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Már csomagolják a szombathelyi szájmaszkokat – jövő héten a postaládákban lesznek

Ez valóban elég konkrét intézkedés.

A koronavírus-járvány elleni védekezés döntő részben állami, sőt államok közötti feladat, de az önkormányzatoknak is kijut a feladatokból.

Ahogy arról a lapunk is beszámolt Videó: Újabb rendkívüli bejelentéseket tett Nemény András 2020. March 19. 17:04 , a szombathelyi városvezetés 100 ezer maszkot rendelt meg, amelyeknek egy részét az egészségügyi dolgozók, szociális munkások és önkéntesek kapnak majd meg, másik részük pedig a lakossághoz kerül.

Csomagolják a szombathelyi szájmaszkokat
Szombathely MJV

Ennek részleteiről beszélt – többek között a Nyugat.hu kérdései nyomán – tegnap esti Facebook bejelentkezésében A szombathelyi polgármester a koronavírus-járvány aktuális kérdéseiről 2020. March 20. 18:38 a város polgármestere.

Nemény András elmondta: minden család két maszkot kap, amelyeket a postaládába dobnak majd bele. (Remélhetően a lakók nem lopkodják ki egymásét.)

A maszkok használatról és beszélt A szombathelyi polgármester a koronavírus-járvány aktuális kérdéseiről 2020. March 20. 18:38 a polgármester és Kis Gergely háziorvos.

Ezek szerint ez ilyen típusú „műtősmaszkok” viselésének az elsődleges célja nem az, hogy ne kapjuk meg a betegséget, hanem hogy ne adjuk tovább.

Ez azért érdekes, mert a betegek egy nagy része tünetmentes, és úgy terjeszti a vírus, hogy nem is tud róla.

Ha mindenki viselné a maszkot, amiket lehetőleg naponta kell mosni, akkor minimálisra lehet szorítani a terjedését.

Közben az önkormányzat Facebook-oldalán megjelent egy bejegyzés, amely arról tájékoztat, hogy a városháza és a könyvtár önkéntesei elkezdték a maszkok csomagolását.

A hírt fotókkal is illusztrálják.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely