Csőtörés miatt lezárták a Ferences templom melletti teret Szombathelyen

Az átjáróban gyalog sem lehet közlekedni.

Csütörtök reggel váratlanul elzárták a forgalom elől a Ferences templom mellett található Szent Erzsébet teret Szombathelyen. A szalaggal elkerített részen jelenleg a Vasivíz Zrt. munkatársai dolgoznak – tudtuk meg ma délelőtt a helyszínen. A Savaria teret és a Thököly utcát összekötő átjáróban gyalogosan sem lehet most közlekedni.

A Vasivíz munkatársai ma reggeltől dolgoznak
Nyugat.hu

Mint kiderült, egy rossz szennyvízcsövet cserélnek ki a vízszolgáltató munkatársai, mellyel – ha minden jól megy – már holnap végeznek is. A helyszínen kérdésünkre a cég egyik munkatársa elárulta, ha nem pénteken, akkor legkésőbb hétfőn újra visszaadják a városlakóknak az említett szakaszt, amely ez idő alatt le lesz zárva.

Frissítés: 14:59

Kerestük az ügyben a Vasivíz zrt.-t, akik elárulták lapunknak, az itt található vendéglátóhely üzemeltetője kérte a karnevál előtt megelőzés céljából a csatornamosatást az étterem szennyvízelvezetőjénél.

Szerdán a délutáni órákban kezdődött a munka, de a gépkezelők jelezték, hogy a mosófej kavicsot, köveket hozott ki a csőből. Ezért a közeli tisztítóaknán keresztül kamerás csatornavizsgálat történt, - ugyanis ilyesmi a csatorna meghibásodásakor szokott történni - a kamera viszont egy nem látható lyukon keresztül kiesett a csőből, a visszahúzáskor pedig elakadt, beszorult a cső falába, így semmilyen módszerrel nem tudták kivenni azt a csatornából.

A történet innen pedig már mindenki számára ismerős, a befejezés pedig happy enddel zárult, a kamera ugyanis épségben meglett.

A Vasivíz tudatta azt is, a sérült vezetékeket javítása és a föld visszatöltése még eltrarthat egy darabig, ezért még ma és holnap le lesz zárva az érintett szakasz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos