Csütörtökön tárgyalja a bíróság a férjet megölni szándékozó szombathelyi szeretők ügyét

Az eset tavaly tavasszal az egész országot sokkolta. Most újabb részletek vannak a vádiratban.

„S. P. és társa emberölés bűntettének kísérlete” címmel tart csütörtökön reggel előkészítő ülést a Szombathelyi Törvényszék.

„A Vas Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a nővel és társával szemben, akik 2023 márciusában Szombathelyen meg akarták ölni a nő férjét” – fogalmaz honlapján a törvényszék.

A történet Emberölés kísérlete miatt tartóztattak le egy házasságtörő párost Szombathelyen 2023. March 17. 12:47 nemcsak Vas megyét, hanem szinte az egész országot sokkolta, főleg, miután egy bulvárlap kiderítette Rajtakapta feleségét és 30 évvel fiatalabb tanítványát a szombathelyi urológus, majdnem az életével fizetett érte 2023. March 21. 11:07 , hogy az áldozat egy Vas megye-szerte ismert urológus szaktekintély, felesége pedig egy középiskolai tanár

A vádlott férfi letartóztatása 2023 márciusában
112 press

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlottak között – megismerkedésük után rövidesen – szerelmi viszony alakult ki. A nő úgy hitte, hogy a férje nem egyezne bele a válásukba, ezért társával közösen elhatározták, hogy megölik. Először meg akarták mérgezni a sértettet, ezért a nő a szeretőjétől átvett, ismeretlen összetételű szert kevert legalább ötször a férje italába, ételébe, amitől azonban a sértettnek csupán gyomorpanaszai lettek. Ezek után a vádlottak elhatározták, hogy álmában ölik meg a férfit.

2023 márciusában, egyik éjjel, a szerető fóliát szorított a hálószobában alvó sértett arcára, amíg a nő lefogta a férfi lábait. A férj azonban felébredt, beleharapott a férfi kezébe, aki ekkor közepes, illetve nagy erővel ütötte a sértett arcát, majd miután a földre estek, többször belerúgott a sértettbe, aztán egy vázával fejbe ütötte. A segítségért kiabáló sértett száját a felesége befogta, akinek kezébe a férfi szintén beleharapott, majd a nő a zajra felébredt, a hálószobába belépő közös gyermeküket kirángatta onnan, és bezárta a szobájába, hogy ne tudjon segítséget nyújtani az apjának.

A kitartóan ellenálló sértett – miután gyermeke megzavarta a vádlottak cselekményét – felajánlotta, ha felhagynak a bántalmazásával, beleegyezik a válásba, és nem tesz feljelentést. Ekkor a vádlottak a bántalmazását abbahagyták, kitakarították a szobát, kimosták az ágyneműt és a függönyöket is.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlottak letartóztatásban vannak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló