Emberölés kísérlete miatt tartóztattak le egy házasságtörő párost Szombathelyen

A gyanúsítottak 5-15 év közötti szabadságvesztésre számíthatnak.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást 2023. március 13-án. A rendelkezésre álló adatok alapján egy 26 éves gersekaráti férfi társával, egy 56 éves szombathelyi nővel bántalmazott egy férfit annak szombathelyi otthonában.

A nyomozás jelenlegi adatai, valamint az elsődleges orvosi vélemény szerint a 61 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett, azonban az elkövetés körülményeire figyelemmel akár halállal is végződhetett volna az esemény. A Vas Vármegyei Főügyészség a két gyanúsított letartóztatását indítványozta az emberölés bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő büntetőügyben.

A videóban hallható ügyészségi válaszban talán furcsán hangzik, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a megkísérelt bűncselekményt véghezvinnék, azaz megölnék a 61 éves férfit.

A 112Press eddig meg nem erősített információja szerint a gyanúsított nő a felesége az összevert férfinak, a gyanúsított férfi pedig közelebbi kapcsolatba került a házas nővel. Úgy tudjuk, hogy a férfit bántalmazó páros akkor hagyta abba a cselekményét, amikor úgy gondolták, hogy a 61 éves férfi már nem él. Úgy értesültünk, hogy az arcát nem is láthatták egy fejre húzott zacskó vagy zsák miatt. A férfi később magához tért és sikerült elmenekülnie.

A középkorú házaspár mindkét tagja különböző szakmákban emberekkel foglalkozik és úgy tudjuk, hogy sikeresek a munkájukban. A 26 éves férfi szülei az elmondások alapján külföldön dolgoznak, jól keresnek, azonban a korábban szakácsként dolgozó fiatalember nem akarta követni őket, ő a saját útját járta. Ha a bíróság elítéli, akkor hosszú évekre rács mögé kerülhet, ahogyan a bántalmazott férfi felesége is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló