Cuki videón az év emlőse, ahogy az egyik őrségi erdőben múlatja az időt

Az éjszaka leple alatt készültek róla a felvételek.

„Meglestük pár röpke másodperc erejéig az év emlősét, amint elmélyülten dörgölődzik egy őrségi erdőben..." - írta Facebook-bejegyzésében az Őrségi Nemzeti Park.

Természetesen a videót is közzé tették a vadmacskáról. A felvételen jól látszik, mennyire élvezi a sötétség nyújtotta rejtettséget.

Az európai vadmacska küllemében nagyon hasonlít a házi macskához, de életmódjában, viselkedésében vérbeli vadállat.

A Skóciától Dél-Európáig, keletre a Kaukázus hegyvonulatáig megtalálható ragadozó a nappalokat sűrű erdők, bozótosok mélyén, sziklaüregekben, fák odvában meghúzódva tölti.

Az éjszaka leple alatt a nyíltabb terepen, erdei tisztásokon vadászik. Tápláléka csaknem kizárólag frissen elejtett állatokból áll: rágcsálókat, madarakat, de akár üregi nyúl méretű zsákmányt is ejthet - írta róla korábban a Herman Ottó Intézet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek