Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Cinikus és törvénytelen Czeglédy őrizetbevétele, a baloldal politikai leszámolástól tart

A baloldali döbbenetesnek tartja, hogy Czeglédyt elmarasztaló közigazgatási adóhatározat nélkül, épp esküvője előtti napokban vitték el, ráadásul Szegedre.

A közgyűlés nagyterme Czeglédy helyett Ipkovich néz utána a másfélmilliárdos pénzkidobásnak 2017. June 15. 08:28 előtti doorstep sajtótájékoztató okát részleteznünk sem kell. Ahogy Ipkovich György MSZP-s volt polgármester, frakciótag is közölte, Czeglédy Csaba frakcióvezetőt tegnap nagy értékre elkövetett költségvetési csalás vádjával őrizetbe vették, és ha a hírek igazak, ma délután 13 órától előzetes letartóztatása kapcsán bírósági tárgyalást is lefolytatnak. Czeglédy Szegeden van őrizetben és Hankó-Faragó Miklós (volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő) látja el a védelmét.

Nem véletlen, hogy a választási kampány küszöbén csináltak ebből az ügyből büntetőügyet

Egy olyan ügyben, fogalmazott Ipkovich:

ami három éve folyik, és még egyetlen elmarasztaló közigazgatási adóhatározat sem született, választási kampány közeledtével, politikus ellen foganatosítottak, eleve koncepció eljárásnak kell tekinteni.

Tudomásukra jutott továbbá, hogy a mai közgyűlésen Czeglédy többek között, mint a Haladás-stadiont építtető önkormányzati cég felügyelőbizottságának elnöke, a stadion építése körüli visszaélésekről akarta lerántani a leplet. A városvezetésnek kínos kérdésekre kellett volna válaszolnia, erre kivették a rendszerből azt az embert, aki ezeket a kérdéseket fel tudta volna tenni.

A baloldal információja szerint a Haladás-stadiont építtető cég ügyvezetője úgy adott 50 nap haladékot az építőknek, hogy ezzel állítólag lemondott 1,5 milliárd forint értékű kötbérről.

MSZP sajtótájékoztató a Városházán
MSZP sajtótájékoztató a Városházán
Vágvölgyi Bálint

Czeglédy távollétében a frakció kezdeményezte a közgyűlésben a visszaélések megtárgyalását és kivizsgálását, de a Fidesz-frakció ezt elutasította. Ipkovich szerint ez is fokozza a gyanút, hogy a Czeglédy ellen folyó eljárás politikai indíttatású.

Meg vannak győződve Czeglédy ártatlanságáról, egy emberként, az egész szombathelyi ellenzéki (MSZP-DK-Együtt-Éljen Szombathely! alkotta) frakció kiáll mellette

Követelik a hatóságoktól, hogy választások előtt ne szóljanak bele politikai kérdésekbe, és azonnal szüntessék meg a Czeglédy ellen irányuló kényszerintézkedést!

Júniusi közgyűlés, délelőtt
Vágvölgyi Bálint

Ugyanakkor eleget tesznek Botka László kérésének, és lefolytatják az etikai vizsgálatot, de meggyőződésük, hogy az negatív eredménnyel fog záródni.

A mai közgyűlésre egyébként egy transzparenst is készítettek, egy montázst azokról a jobboldali prominens politikusokról, akik ellen Czeglédy Csaba az elmúlt időszakban pert nyert. Ezen Orbán Viktortól Lázár Jánoson át Hende Csaba is szerepel. Így is szeretnék alátámasztani azt a hitünket, hogy

itt nem a törvényesség kérdéséről van szó, hanem kifejezetten politikai megrendelésről, az ellen az ember ellen, aki már sok borsot tört a fideszes politikusok orra alá.

Júniusi közgyűlés, délelőtt
Vágvölgyi Bálint

Az eljárás törvénytelen, ez meggyőződésük, de cinikus is, mert Czeglédyt esküvője előtt 4-5 nappal vitték el, és nem tudják, miért épp Szegedre, az ország egyik legtávolabbi helyére.

Nemény András még kijelentette: óriási különbséget tapasztalnak azon esetek között, ha az eljáró hatóságok ellenzéki és ha kormánypárti politikusokkal szemben intézkednek, példaként Mengyi Roland és Farkas Flórián ügyét hozta fel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra