Percről percre a 2017. júniusi szombathelyi közgyűlésről

21:35 És itt a vége

Puskás mindenkinek jó pihenést, kellemes nyarat kíván, a következő rendes ülés szeptember 14-én lesz. Persze, több mint valószínű, hogy a nyáron össze kell hívni rendkívüli ülést, de azok rövidek, és csak a sürgős ügyeket tárgyalják meg.


21:25 Személyi kérdések

A közgyűlés a Jobbik javaslatára új tagot választottak az elhunyt Schmidtné Borda Katalin helyére a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft-hez.

Rettegi Attila délelőtt lemondott a Styl felügyelőbizottsági tagságáról, helyette később tudnak tagot delegálni. A jegyző mondja is, hogy az ügyvezetőnek kell elküldeni a lemondást, nem a közgyűlésnek.

Balassa javasolja, hogy Czeglédy Csaba helyére delegáljanak új tagot a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft-hez, mert most nem működőképes a feb. Nemény tiltakozik, hogy egy másik párt képviselője szóljon bele az ő delegálási jogukba. Ha ez az állapot sokáig tart, frakciójuk megteszi a szükséges lépéseket, kéri, ne támogassák a javaslatot.

Júniusi közgyűlés, délelőtt
Balassa vissza akarta hívni Czeglédyt felügyelpbizottsági tagságából, leszavazták
Vágvölgyi Bálint

Balassa egyéni javaslatként nyújtja be, szavaznak róla. Elutasítják, a baloldal nemmel voksolt, a Fidesz nem is szavazott.


20:45 Két ülés közti beszámolók

Ipkovich kérdezi, igaz-e, hogy a stadionépítő cég ügyvezetője aláírta a határidő meghosszabbítását, és ezzel másfélmilliárd forintot veszített el a város, mert ennyi lenne a csúszás miatt a kötbér. Illés Károly felolvassa az ügyvezető levelét, miszerint plusz műszaki tartalom miatt kellett meghosszabbítani a határidőt.

Ipkovich szerint ez kiváló perbeszéd volt, de nem ezt kérdezte. Igaz-e, hogy felhívták a figyelmét, hogy közgyűlési döntés kellett volna az aláíráshoz, és így is aláírta. Mert ha igen, akkor meg kell tennie a feljelentést, nem akarja kitenni magát annak a veszélynek, amivel Hende Csaba fenyegette meg őt reggel.

Puskás azt mondja, eddig úri módon viselkedtek, de ha úgy érzi, tegyen feljelentést. Illés nem tud válaszolni a kérdésre, azt mondja, ezt az ügyvezetőtől kell megkérdezni. (Aki nincs itt.)

Kelemen Krisztián a Joskar-Ola lakótelepen hiányolja a parkolóhelyek felfestését, és sokallja a gödröket. És azt mondja, hogy a Négyesi úti kutyafuttatónál is rendet kellene tenni, mert sorra kiszöknek a kutyák.

Takátsné Tenki Mária a belvárosi tömbbelsőkre hívja fel a figyelmet, ahol összevissza parkolnak az autók. Aztán hirtelen vége a beszámolónak.


20:35 Színházigazgató kinevezése

Sok bonyodalom után itt az új igazgatóválasztás. Jordán Tamás egyedüli jelölt, és a szakmai bizottság támogatta a pályázatát A szakmai bizottság nemrég tárgyalta Jordán Tamás legújabb pályázatát 2017. June 07. 16:57 .

Koczka Tibor szól hozzá, felidézi a történteket . Elmondja, hogy a szakmai bizottságban egyhangú volt a szavazás.

Ipkovich Györgynek kiegészítése van, megemlíti, hogy Jordán pályázata kibővült az Európa Kulturális Fővárosa program elemeivel. Kéri, hogy ezekkel egészítsék ki a kulturális koncepciót.

A jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága is támogatja, bére bruttó 600 ezer forint lesz. Takátsné Tenki Mária elmondja, hogy Jordán ott volt a bizottság ülésén és válaszolt a kérdésekre. Balassa azt mondja, lehet tisztességes keretek között is igazgatót választani, és Jordán elismerte, hogy volt kiszivárogtatás.

Egyhangú igennel megszavazták, hogy Jordán Tamás lesz a színház igazgatója 2021. január 31-ig.


30:30 Itt az esti műszak

Pályázatot írnak ki az Agora Kulturális Központ és a Vásárcsarnok igazgatói posztjára, a mandátum lejárta, illetve nyugdíjazás miatt.


19:45 Megint szünet

Gyorsan átléptek négy ügyön, és most a beígért szünet, egészen 20:30-ig.


19:30 Új igazgató a sportiskolánál

Koczka Tibor jelenti be, hogy lejár a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezetőjének megbízatása, javasolja, hogy ideiglenesen, fél évre a jelenlegi gazdasági vezetőt nevezzék ki. Nemény András azt mondja, hallgassák meg a jelenlegi igazgatót, mert őt is váratlanul érte, hogy Koczka alpolgármester így döntött.

Puskás kijelenti, lejárt a mandátuma, új ember kell, a munkáltató ilyen döntést akar hozni. Lendvai Ferenc nem hiszi, hogy meg kellene hallgatni a leköszönő ügyvezetőt.

Júniusi közgyűlés, délelőtt
Koczka bejelentette, új igazgató kell
Vágvölgyi Bálint

Tóth Kálmán szerint azért a meghallgatás után tisztában lennének, hogyan alakult ki ez a helyzet. Kijelenti, hogy Rácz Albert munkáját nem nagyon érhette kritika. Biztos, hogy bölcs döntést hoznak és ez egy méltó helyzet? Méltatlan ez a helyzet - von párhuzamot a Jordán-történettel.

Balassa hangsúlyozza, személyi döntéseket nem így kellene kezelni. Emlékeztet arra, hogy a kormánypárt többsége nagyon törékeny, ilyen döntések előtt azért egyeztessenek a frakcióvezetőkkel. Itt emberi sorsokról döntenek - mondja.

A polgármester szerint minden döntésük emberi sorsokról szól. Aztán a kormánypártiak megszavazzák, hogy fél évre Karácsony Krisztinát nevezik ki ügyvezetővé, bruttó 600 ezerért.


19:20 Ingatlanokat áraznak le, hogy el tudják adni

Ipkovich úgy tudja, a Kossuth u. 2-t azért akarjál leértékelni 30 millióval, mert ez volt a jelenlegi bérlő kérésére. Tiltakozik a városi vagyon eladása ellen, a Fő tér környékén már mindent eladtak.

Balassa megint kénytelen egyetérteni Ipkovichcsal, de megjegyzi, ők is adtak el ingatlanokat. 180 millióról 150-re akarják levinni az árat, a képviselő szerint ennek nincs jó üzenete. Ebben az időszakban éppen, hogy nőnek az ingatlanárak, ős is javasolja, ne adják el. Ha mégis, a legmagasabb értékbecslésen árulják.

Illés Károly szerint csak kilencmillióval akarják levinni az árat, mert nem volt érdeklődő.

A Fidesz elutasítja Ipkovich és Balassa javaslatait, és az olcsóbb áron hirdeti meg az épületet.


19:00 Pályázat a helyijárat üzemeltetésére

Lejár a szerződés a ÉNYKK-val, új pályázatot írnak ki. Ipkovich szerint nem jelentkezik majd senki, kényszerből megint megkötik a szerződést a bűzölgő buszokra. Szerinte környezetbarát tömegközlekedés kellene, és nem zárni ki a saját közlekedési cég lehetőségét sem. Azt mondja, dolgozni kellene a koncepción, és nem elherdálni az időt.

Balassa meglepő módon Ipkovich mellé áll, azt mondja, van mi szégyellni, hiszen még pénzt is lehet kérni a kormánytól. Javasolja, hogy keressék meg a minisztériumokat.

Molnár Miklós szerint tíz évre nem szabad most szerződést kötni, ennyi idő alatt sokat változik a technika, most pedig a 2008-as gondolatot akarják továbbvinni. Kijelenti, a cég nem tartotta be a szerződés minden pontját, idősebb buszok járnak, mint amit meghatároztak.

Azt mondja, ha itt sem veszik komolyan a környezetvédelmet, akkor a Falco-gyár elleni küzdelem sem hiteles. Ráadásul automatikusan ki kell pótolni a cég bevételeit, idén 350 millió forintot kell erre fordítani.

Horváth Attila (baloldal) kiegészítené a pályázati kiírást azzal, hogy a helyközi járatokat is használják helyijáratos közlekedésre.

Júniusi közgyűlés, délelőtt
Ipkovich környezetvédő tömegközlekedést szeretne
Vágvölgyi Bálint

Ipkovich azt mondja, Lázár János jelentette ki, hogy Szombathely és Kőszeg között ki lehet építeni a villamos közlekedést. Pár éve készítettek egy ilyen tervet Újra csilingelhet a villamos Szombathelyen 2009. June 11. 14:09 , elő kellene venni. Kérdezi, hogy ez miért zavarja a polgármestert, miért nem vizsgálják meg?

Puskás azt mondja, Ipkovich több időt töltött polgármesterként, mint ő, és akkor miért nem tett valamit? Aztán szavaztat az előterjesztésről, elutasítják a módosításokat és kiírják az eredeti pályázatot.


18:45 Költségvetés-módosítás

Jönnek az igények, Takátsné Tenki Mária egymilliót kér a reformációra való megemlékezésre, közben Balassa a képviselői keretéből 500 ezret ad a karneválon egy Magyar-udvar létesítésére.


18:30 Na, itt vannak

És bejelenti a polgármester, hogy egy koszorúzás miatt 7:45-kor megint szünet lesz.

A Szent Márton Terv jön, erről is írtunk Közpark és turistabusz-parkoló lesz a szombathelyi Ady téren, majd egyszer 2017. June 13. 08:27 . És hozzászólás nélkül el is fogadják.

Most pedig pár technikai ügy jön, neki is állnak a szavazásnak. Illetve közben egy prezentációs a szociális városrehabilitáció második üteme. Nemény közben kéri, hogy ha ilyen pályázat jelenik meg, akkor a lakótelepekre is gondoljanak, ahol nagyon sok hátrányos helyzetű ember él.

Puskás közben megfejtette Balassa titkát, azt mondja, a jobbikos képviselő akkor szavaz igennel, ha a bal szemöldökét húzza fel, Ha a jobbat, akkor nemmel szavaz.


18:20 Húsz perce kezdeni kellett volna

De ennek egyelőre nyoma sincs.


16:50 Városháza felújítása

Az előző közgyűlésen Marad a Szombathely név a PLT hetilapjánál, és marad a kiégett Brenner-villa is 2017. April 27. 08:33 volt már szó erről, írtunk is róla Székelyzászlós látványterven bukkant fel a megújuló szombathelyi városháza 2017. May 09. 15:54 , most a belsőépítészeti tervek jönnek.

A földszintet és az első emeletet alakítanák át, meg is szavazzák. Az egyik eleme, hogy köralakban ülnek majd a képviselők a közgyűléseken.

És most 18:00-ig szünet.


16:30 Vásárcsarnok felújítása

Ezt a tervet is bemutattuk már Színpad is lesz az új szombathelyi Vásárcsarnokban, jövő tavasszal kezdődik a felújítás 2017. June 13. 18:59 .

Ipkovich azt mondja, korábban nagyobbat terveztek, de az a hajó elment. A mostani tervből a testvérvárosi bemutatkozási lehetőség tetszik neki, mert ez kölcsönös lehet. Az őstermelői piacnak is jobb helye lesz ott, de kicsit tisztítaná a csarnokban a profilt.


16:00 A Sportliget műszaki tervei

Erről is írtunk korábban Inkább nem építenek extrém pályákat a megújuló szombathelyi Sportligetbe, nehogy zavarják a leendő lakókat 2017. June 11. 18:26 , egyébként egymilliárdos fejlesztésről van szó.

A tervezők elmondják, hogy az Aranypatak partját is jól lehetne hasznosítani, de arra ez a pályázat nem alkalmas, mert az állami tulajdonban van.

Balassa azt kérdezi, mennyi parkoló lesz, mert biztosan nőnek az igények. Kéri, hogy ne mondjanak le az extrém sportokról, vizsgálják meg egy új helyszín lehetőségét. (Az extrém pályát a nagy zaj miatt vették ki a tervből, írtunk erről Inkább nem építenek extrém pályákat a megújuló szombathelyi Sportligetbe, nehogy zavarják a leendő lakókat 2017. June 11. 18:26 .)

Kántás javasolja, hogy a jövő évi költségvetésben tegyenek félre 40 milliót az Aranypatak partjának hasznosítására. Elfogadják, Balassa javaslatát viszont nem.

A tervező azt mondja, nem lesz színpad, ez egy félreértés. Ki is veszik az előterjesztésből.


15:00 Drága lesz a fedett uszoda

Nemény András azt mondja, több korábbi döntés után jutottak el idáig, de nem mehetnek el mellette szó nélkül. Látniuk kell, hogy mennyibe kerül a felújított és bővített uszoda működtetése, hiszen a városnak biztosan hozzá kell tennie, és nem mindegy, mennyit.

Most látszik, mi is történik. Egy egyesület használja majd, a város lesz a tulajdonos, a számítások szerint évi 200 millió lesz a hiánya. Pedig azt ígérték, hogy a korszerűsítés megtakarítással jár, és ehhez a hiányhoz sokkal több látogatóval számoltak, mint ami reális.

Júniusi közgyűlés, délelőtt
Koczka figyel
Vágvölgyi Bálint

Nemény szerint az a tanulság, ha ezt a költséget előre tudják, akkor nem ezt a döntést hozzák meg. Közben még mindig nem tudják, mennyi lesz a stadion működési költsége. És most már kényszerhelyzetben van a város, akkor is, ha 400 millió lesz évente a stadion hiánya.

A polgármester közben kifogásolja, hogy a közönség között többen sem konvencionális öltözékben vannak, így nem adják meg a tiszteletet a közgyűlésnek.

Kijelenti, valamit működtetni pénzbe kerül, de ezt akkor kell megoldaniuk, ha készen lesznek a létesítmények, most a fejlesztéssel kell foglalkozniuk.

Illés Károly alpolgármester (Fidesz) azt mondja, semmivel sem több a veszteség, mint a felújítás előtt, és lesznek energetikai fejlesztések a harmadik ütemben, akkor csökken majd a veszteség.

A tervezők tartanak tájékoztatót, tavaly 190 ezer látogató volt, ehhez képest 10-15 százalékos növekedéssel számolnak. 33 ezer belépés lesz a sportolóké, a szaunáknál 29 ezerrel, valóban lesznek költségek, de szerintük a város mindenképpen profitál, mert az új fürdő vendégeket vonz majd a városba.

Tóth Kálmán először gratulált az AVUS-nak, hogy feljutottak az NB1-be, aztán megjegyzi, a sportkoncepcióban két lehetőséget vázoltak a finanszírozásra. Felhívja a figyelmet, hogy 15 éves üzemeltetési kötelezettségük van, így ha elfogadják a hiányt, azt 15 évre fogadják el. Kijelenti, olyan költséget nem szabad vállalni, aminek a teteje nyitva van.

Mert lesz egy szép uszodánk, de megnyomoríthatja a várost - mondja. Kijelenti, nem hisz a számoknak, olyan nincs, hogy a jelenlegi 90 millió 70 millióra csökken, ha elkezd működni egy 33 méteres medence.

Kántás Zoltán (Fidesz), aki egyúttal az uszoda vezetője is, azzal kezdi, örül, hogy fejlődik a város. Felhívja a figyelmet, 30 éves az uszoda, elhasználódott, fel kellett újítani, különben be kellene zárni. De ez a fürdő nem akar konkurálni a környező nagy fürdőkkel, de a 80 ezres város és a 20 ezres agglomeráció el tudja tartani.

Júniusi közgyűlés, délelőtt
Kántás Zoltán örül, hogy fejlődik a város
Vágvölgyi Bálint

Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) azt mondja, ő kizárólag a most elkészülő beruházás költségeivel foglalkozott a jelentésben, nem a későbbi tervekkel. Javasolja, hogy az érintett felek, az önkormányzat, az AVUS és a Vasivíz folytassanak egyeztetéseket, hogyan osztják fel a veszteséget. Ezt el is fogadja a közgyálés.

Illés Károly alpolgármester (Fidesz) azt mondja, most egy átmeneti időszak következik, amikor teljesen elkészül, szakmai üzemeltetőt kell megbízni.

Nemény megismétli, korlátlan finanszírozást nem vállalhatnak, törvénytelen is, javasolja, a következő ülésre határozzanak meg egy plafont. Elutasítják a javaslatot.


15:55 Késnek a képviselők

Puskás Tivadar próbálja elkezdeni a délutáni szakaszt, de alig van képviselő a teremben. Hiányzik mindkét oldal. Így Koczka Tibor alpolgármester (Fidesz) ad tájékoztatást az Európa Kulturális Fővárosa pályázatról, amiről az ebédszünetben tartottak sajtótájékoztatót, amiről rövidesen megjelenik írásunk.

Megjöttek, folytatják.


13:15 Ebédszünet

És itt az ebédszünet, 14:45-ig.


13:00 Vita nélkül

Így fogadták el a közterület-felügyelet szakmai beszámolóját.

Tóth Kálmán reklamál, nem egyértelmű, mikor szólhatnak hozzá, most is szeretett volna két képviselő, és lecsúsztak róla.

Horváth Soma a felügyelet létszámproblémáit említi, és Kelemen Krisztián is, szeretnék, ha ez megoldódna.

Aztán elfogadták a tájékoztatót.

12:30 Közbiztonsággal folytatják

Eddig tartott a zárt ülés, kezdik a napirendet a közbiztonsági beszámolóval. Erről írtunk már részletesebben Ez nem egy bűnös hely, ez nem egy bűnös város 2017. June 14. 08:21 .

A városi rendőrkapitány rövid ismertetője után jönnek a hozzászólások. Balassa Péter kérdezi, mi lesz, ha a migrációs nyomás miatt újabb rendőröket kell elvezényelni a városból. Kéri a rendőrség segítségét, hogy közösen enyhítsék Szombathely közlekedési anomáliáit.

Júniusi közgyűlés, délelőtt
Tóth Kálmán fiatalokból álló bandáról beszélt
Vágvölgyi Bálint

Kelemen Krisztián (baloldal) önkormányzati drogprevenciós programot szeretne, Sátory Károly szerint erős a városban a szemetelési kedv, valamilyen akciót javasol ezért. Ipkovich szerint közös akarat, hogy biztonságosabb legyen a város, ez ciklusok óta így van. Kéri, hogy az úgynevezett bagatell bűncselekményekre is figyeljenek oda, ilyen például a padok rongálása.

Horváth Soma (baloldal) a nyári szünetre és a lakótelepeken lévő szolgáltatóházak környékére hívja fel a figyelmet, Takátsné Tenki Mária pedig a Borostyánkő áruház környékére. Kopcsándi József a trükkös tolvajokról beszél, arról, hogy talán a kamerarendszer, a polgárőség bevonása segíthet ezek felderítésében. Köszöni, hogy az ilyen ügyekben gyors és komoly a rendőrök reagálása.

Tóth Kálmán szerint a szentkirályi-gyöngyöshermáni városrészen nincsenek nagy gondok, de vannak azért gócpontok. Nem lehetetlent kérnek, csak kicsit több rendőri jelenlétet.

Azt mondja, a belvárosban, a parkok környékén kialakult egy fiatalokból álló csoport, akik garázdálkodnak, komoly bűncselekményt még nem követtek el, de ezt meg kell akadályozni. A csoportban vannak hangadók és olyanok, akik hozzájuk csapódnak, vannak a szegényebb és a gazdagabb rétegből is. Kéri, erre figyeljen oda a rendőrség, ha mód van rá, avatkozzanak be.

Kelemen Krisztián (baloldal) a Joskar-Ola lakótelepről beszél, ahol jó hatásuk van a köztéri kameráknak, és sikerült az éjszakai hangoskodást is csökkenteni.


9:40 Zárt üléssel kezdenek

Így most szünet lesz, amint folytatódik a nyilvános ülés, mi is folytatjuk a tudósítást.


9:30 Másfél milliárdot veszítenek a stadion csúszása miatt?

Ipkovich javasolja, nézzék meg a stadionépítést, ugyanis információi szerint a csúszás miatt másfél millió forintot veszítenek el. Kérdezi, igaz-e ez, ha igen, megteszi a büntető-feljelentést.

Nemény András azt mondja, az anyag szerint többszörösébe kerül az uszoda működtetése, mint előre tervezték, és semmit nem tudnak a stadion üzemeletetésének költségeiről. Ez is felveti a bűncselekmény gyanúját.

Júniusi közgyűlés, délelőtt
Nemény szerint túl drága lesz az uszoda működtetése
Vágvölgyi Bálint

Kopcsándi József (baloldal) kéri, hogy tárgyaljanak a 2019-es útfelújítási programról, mert legközelebb szeptemberben lesz közgyűlés. Hende bejelenti, Szombathely 100 milliót kap a kormánytól útfelújításra, ez három utca teljes felújítását jelenti.

Nemény kéri, hogy a Styl ügyét Mi lesz veled, Styl? Miért hagyták, hogy így legyen? 2017. May 26. 16:24 tárgyalják nyilvános ülésen, hiszen a sajtó szinte mindent megírt már róla.

Az ellenzéki javaslatokat elutasítják.


9:10 A baloldal koncepciós ügyről beszél

Puskás Tivadar polgármester (Fidesz) szokásos köszöntőjét mondja, a közgyűlés határozatképes. Megjegyzi, hogy egyik társuk a rendőrség vendégszeretetét élvezi, de érvényesítsék az ártatlanság vélelmét. Kéri, hogy emelkedjenek felül sok mindenen.

Ipkovich György (baloldal) szól hozzá. Czeglédy őrizetbevételéről beszél, aki Szegeden van, és ma dönt a bíróság az előzetesről. Tudták, hogy ebben az ügyben már három éve folyik közigazgatási eljárás, de eddig egyetlen elmarasztaló határozat sem született, furcsa, hogy a választási kampány küszöbön csináltak belőle büntetőügyet. Czeglédyt esküvője előtt 4-5 nappal vitték el, és nem tudják, miért vitték Szegedre.

Júniusi közgyűlés, délelőtt
Ipkovich György szerint a Fidesz koncepciós ügyeket kreál
Vágvölgyi Bálint

Frakciójuk álláspontja, hogy megindult a kampány, az ügyről szóló újságcikkek nagy felháborodást okoznak, aztán egy év múlva senki sem emlékszik már rá. Ezek az ügyek évekig eltartanak, a cél, hogy Hende Csaba kampányát mentesítsék attól a baloldali kampány-szakembertől, aki korábban sikerre vitte a baloldalt.

Ez a Fidesz ügye, hab a tortán, hogy emberek százait veszélyeztetik, ők kiállnak Czeglédy mellett és kampányfogásnak tekintik az egészet. Megvizsgálják a pártban a kérdést és döntést hoznak - mondja Nemény.

Megemlíti, hogy a stadion 15 milliárdos beruházása lassan készen van, Czeglédy a beruházó cég felügyelőbizottságának (feb) elnöke volt, és most a beruházásnak és a városvezetésnek kínos kérdésekre kellene válaszolni. Erre kivették a rendszerből azt az embert, aki ezeket a kérdéseket fel tudná tenni. Szerinte visszaélések gyanúja merül fel, attól, hogy Czeglédyt eltüntették, a baloldal számon fogja kérni ezeket az ügyeket.

Puskás abban bízik, hogy most gyorsabb lesz az eljárás, és Czeglédy jelenleg még a felügyelőbizottság tagja, nem volt erről közgyűlési határozat.

Júniusi közgyűlés, délelőtt
Hende Csaba feljelentésre bíztatta Ipkovichot és nem fél Czeglédytől
Vágvölgyi Bálint

Hende Csaba országgyűlési képviselő szól hozzá, aki szerint lealacsonyító vádaskodásokkal illették, Ipkovich súlyos bűncselekményekkel vádolta meg a hatóságokat, és koncepciós eljárást emlegetnek. Kijelenti, három választáson nyert, és nincs félnivalója Czeglédy kampányától.

Emlékeztet rá, ő javasolta, hogy a felügyelőbizottság elnökét az ellenzék állíthassa. Felépült a sportkomplexum, és nem voltak kifogások. Kéri Ipkovichot, ha törvénytelenségről tud, forduljon az illetékes hatóságoktól. Amúgy feljelentési kötelezettsége is van, ha nem tesz feljelentést, ő vonható felelősségre.

Júniusi közgyűlés, délelőtt
Tábla az asztolon, ellenük nyert pert Cueglédy
Vágvölgyi Bálint

Nemény András (baloldal) viszont arra emlékeztet, hogy Hende pert vesztett Czeglédy ellen, sok fideszessel együtt, és többen is megfenyegették ezért Czeglédyt. Pedig Hende tudja, milyen, ha valakit ártatlanul vádolnak, az ő egyik közeli is hozzátartozójával is ez történt az előző rendszerben.

Kijelenti, nem vádaskodnak, de óriási különbség van az eljárásban, ha kormánypárti vagy ellenzéki politikus ellen merül fel gyanú. Kijelenti, Magyarországon megszűnt a jogállam, Czeglédy egy koncepciós eljárásáldozata, ők végig mellette állnak.

Balassa Péter (Jobbik) Czeglédy visszahívását kezdeményezi a felügyelőbizottságból, beszámolót kér a SZOVA szállodaépítéséről. És azt, hogy az elhunyt Schmidtné Borda Katalin Elhunyt Schmidtné Borda Katalin, a Jobbik egyik szombathelyi alapítója 2017. June 09. 14:37 helyére válasszanak új felügyelőbizottsági tagot a a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft-hez.

Kijelenti, új időszámítás kezdődik ma, reméli, hogy Czeglédy után a rogánantalok és habonyárpádok is a helyükre kerülnek.

Lendvai Ferenc (Fidesz) javasolja, hogy a személyi ügyeket a nyilvános ülés végén tárgyalják.


Két és fél hónap szünet vár a szombathelyi képviselőkre, előtte azonban még le kell gyűrniük a mai penzumot. Előzetesünkben Csütörtökön választhatják újra színházigazgatónak Jordán Tamást 2017. June 14. 12:13 összefoglaltuk a fontosabb napirendi pontokat, várható, hogy a szerdán kirobbant Czeglédy-ügy Őrizetbe vették Czeglédy Csabát, a szombathelyi MSZP elnökét 2017. June 14. 14:44 is borzolja majd a hangulatot.

Nemsokára kezdünk, itt percről percre tudósítással, itt pedig élőképes közvetítéssel Élőképes közvetítés a szombathelyi közgyűlésről April 28. 09:05 . Az Erő legyen velünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet