Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Czeglédy büntetőpere egyelőre nem költözik Szombathelyre

Ismét elutasították a védelem indítványát.

A Szegedi Törvényszék előkészítő ülésén a védelem újabb, a Szegedi Törvényszék illetékességét kifogásoló és az ügynek a Szombathelyi Törvényszékhez történő áttétele iránti indítványát utasította el.

"Az elsőfokú bíróság előtt tovább folytatódik az iskolaszövetkezetekkel kapcsolatos költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás"

- közölte pénteken az ügyészség.
Czeglédy Csaba a bíróságon
MTI/Rosta Tibor

Három vádlott és védője ismételten indítványozta, hogy a büntetőeljárás a Szombathelyi Törvényszékhez kerüljön illetékességi okból áttételre. A Szegedi Törvényszék eljáró tanácsa az erre irányuló indítványokat elutasította, amely végzések ellen a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

A másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezéseket alaptalannak ítélte, mert álláspontja szerint a Szegedi Törvényszék illetékessége változatlanul fennáll, ezért az elsőfokú végzés helybenhagyását indítványozta.

De a büntetőeljárás esetleges „Szombathelyre költözése” ezzel még nem dőlt el véglegesen: másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni a fellebbezésekről.

Ahogy arról lapunk is beszámolt Először állt bíróság elé Czeglédy Csaba, és bocsánatot kért vádlottársaitól 2019. December 02. 19:42 , Czeglédy Czeglédy továbbra is kitart amellett, hogy ellene jogszerűtlenül emeltek vádat, és nem Szegeden kellene az eljárást lefolytatni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra