Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

"Czeglédy úr szóljon, ha Gyurcsánynak előkészíthetjük a zárkát"

A DK elnöke és Czeglédy a TAO pénzek miatt szúrhatja nagyon a kormány szemét.

Nyolc és fél hónapnyi előzetes letartóztatás után tegnap kiszabadult Czeglédy Csaba, szombathelyi önkormányzati képviselő. Czeglédy első interjúját Kálmán Olgának adta a Hír tv Egyenesben című műsorában, ahol élő adásban válaszolt az újságíró kérdéseire.

Többek között Czeglédy azt monda Czeglédy: Sokaknak az útjában voltam, de nem vagyok hajlandó belepusztuni 2018. March 01. 21:41 , hogy a Szegedi Börtönben folyamatosan persszionálták és ráutaló jelzésekkel, vagy egy az egyben kimondott lehetséges megoldásokkal megpróbálták rávenni arra, hogy magát szemközt köpve valljon a DK, vagy az MSZP egyes politikusaira.

Állítása szerint egyik alkalommal, amikor védőügyvédjére váratták egy szobában a nyomozó azt mondta, az ügyvédje még nem érkezett meg, az ügyvéd viszont Czeglédyről mondták ugyanezt, így a nyomozó közel 10 percig maradhatott egyedül a terhelttel.

A politikus azt mondta, ekkor hangzott el az, hogy könnyedén hazajuthat az előzetesből, csak jeleznie kell, ha Gyurcsánynak előkészíthetik már a zárkát.

Minden egyébként a TAO pénzekhez nyúlik vissza. Erről korábban Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke egy Facebook-posztban TAO, pervesztés, Czeglédy - Na, de mi az összefüggés? 2017. November 15. 17:23 írt.

Gyurcsány Ferenc

Ha esetleg valakinek nem lenne világos, hogy mi a baja a Fidesznek Czeglédy Csabával. Mert ugye az általunk indított és most jogerősen megnyert pernek Ő volt az ügyvédje.

November elején lettek nyilvánosak a tao-pénzek, az erre vonatkozó adatokat ki kell adni - mondta ki a Kúria november 15-én annak a pernek a végén, amelyet a Transparency International indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzetgazdasági Minisztérium ellen - írta akkor az MTI.

A civilszervezet a cégek társasági adójából az állam által sportcélra átengedett - úgynevezett tao - pénzekkel kapcsolatos 2011 és 2016 közötti adatok kiadását kérte a két minisztériumtól. A civilszervezet szerint a tao-rendszer 2011-es létrehozása óta eltelt időben több mint 360 milliárd forint ment el ilyen támogatásokra.

Akinek esetleg nem lenne világos - írtuk novemberi cikkünkben TAO, pervesztés, Czeglédy - Na, de mi az összefüggés? 2017. November 15. 17:23 -, a TAO, vagyis a társasági adóból származó támogatás mértéke eddig nem volt nyilvános. Így az azokat felhasználó sportegyesületeknek eddig nem kellett nyilatkozni arról, hogy mire is költötték. Mondanunk sem kell nem kevés mutyi lehetőséget rejtett így magában a dolog. A Kúria döntése nyomán azonban nem tudnak tovább titkolózni az egyesületek arról, hogy mire ment el az államkassza helyett hozzájuk vándorolt közpénz.

Az talán már senkit sem lep meg, hogy a legtöbb TAO támogatást a felcsúti foci akadémia tette el. Gyurcsány Ferenc pártja pedig már korábban szerette volna kikérni azokat az adatokat, amik megmutatják, hogy mire költötték az adófizetők pénzét. Amikor a klub az adatszolgáltatást megtagadta, a DK pert indított.

Ennek a jogi ügynek lett novemberben vége a Kúria határozatával. És itt jön képbe Czeglédy Csaba, aki ebben az ügyben képviselte Gyurcsány Ferencet és a DK-t.

Czeglédy és Gyurcsány Szombathelyen
Garai Antal Atom

Czeglédy tegnap azt mondta, hogy jelenleg is büntető eljárás folyik Mészáros Lőrinc ellen, aki ellen ő maga tavaly májusban nyújtotta be a feljelentést ugyanis a Kúria döntésének ellenére a felcsúti fociakadémia, amelynek elnöke Mészáros, nem hajlandó kiadni az adatokat, hogy mire is költött el több milliárd forintnyi közpénzt a sportegyesület.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra