Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb bírósági ítélet igazolja, hogy a közmédia is hazudott a Czeglédy-ügyről

Az M1-en is valótlanul állították, hogy több mint ezer diákot károsított meg a szombathelyi képviselő.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Fővárosi Törvényszék helyreigazításra kötelezi az M1 csatornát, miután többször valótlan tényeket állítottak Czeglédy Csabáról. A csatorna Híradó című műsorában többször azt hangoztatták, hogy a Czeglédy Csabához köthető munkaközvetítő cég több ezer diákot károsított meg. Azóta kiderült, hogy 11 ember tudta igazolni a követelését, az őket ért kár összege nagyjából 800 ezer forint.

Az M1 Híradóban azt állították, hogy:

Továbbra sem kapta meg elmaradt bérét az a csaknem ezer diák, akik az MSZP-s Czeglédy Csabához köthető munkaerő-közvetítő cégen keresztül vállaltak munkát.

Azt is állították, hogy:

Czeglédy Csaba szocialista politikushoz köthető cég több, mint ezer fiatalt károsított meg, akiknek többsége azóta sem látott semmit abból a pénzből, amit megkeresett.

Továbbá valótlanul híresztelték, hogy

a diákok számára a Czeglédy Csaba vezette Human Operátor Zrt. nem állította ki a megfelelő iratokat

Valótlanul állították azt is, hogy:

legalább félezer, de bizonyára ennél jóval több ki nem fizetett felnőtt dolgozója is van a Czeglédy Csabához köthető Human Operátor Zrt-nek.

Ezzel szemben a valóság az, hogy:

Jelenleg 11 olyan károsult van, akik teljes mértékben tudták igazolni a követelésüket és ügyvédi meghatalmazást adtak a Fiák Ügyvédi Irodának, az őket ért kár összege mindösszesen 802.822,- Ft.

Valótlanul híresztelték, hogy:

az ügynek eddig több, mint ezer diák-károsultja van.

Ezzel szemben a valóság az, hogy:

a Fiák Ügyvédi Iroda képviseletében eljáró dr. Fiák István ügyvéd (aki egyben a DiákÉSZ elnöke) dr. Czeglédy Csaba részére megküldött 2017. augusztus 31. napján kelt válaszlevele alapján 16 diáktól kapott ügyvédi meghatalmazást, 40 diáktól várja a meghatalmazást, további 30 diák jelentkezett náluk.

És azt is valótlanul híresztelték, hogy:

a diákok számára a Czeglédy Csaba vezette Human Operátor Zrt. nem állította ki a megfelelő iratokat.

Az M1 Híradónál ezután azzal próbálták meg alátámasztani a valótlan állításokat, hogy Czeglédy és az ügyvédje nem kért helyreigazítást, miután a Híradóban elhangzott, hogy a képviselő a gyanú szerint egy bűnszervezet tagja, és hogy hárommilliárd forintos adócsalás gyanúja miatt folyik ellene eljárás. Ezzel azt híresztelték, hogy Czeglédy ezzel egyetért.

A képviselő viszont azért nem kért helyreigazítást, mert a bírósági gyakorlat szerint

nincs helye sajtó-helyreigazításnak, ha a sajtószerv valamely büntető eljárás jogerős befejezése előtt a valóságnak megfelelően tájékoztatta olvasóit a vádirat tartalmáról, a nyilvános tárgyalásról vagy a nem jogerős büntető bírósági ítéletről

. Czeglédy azonban törvénytelennek tartja az ellene folyó eljárást, mert szerinte nem követett el bűncselekményt.

Rövid idő alatt ez a második per, amit megnyert a szombathelyi politikus

Csupán néhány napja írtuk meg, hogy Czeglédy az Origo ellen is sajtó-helyreigazítási pert nyert A kormánypárti Origo helyreigazítása megmutatja, hogyan manipuláltak a Czeglédy-ügyben 2017. October 27. 19:06 . A kormánypárti hírlapot végül szintén helyreigazításra kötelezték, amit sikerült jól eldugniuk. A hírlap többek között azt állította hamisan, hogy Czeglédy több, mint ezer diákot károsított meg, tehát pontosan ugyanazt, mint az M1 Híradó.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés