Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Markusovszky kórház válaszol Czeglédy Csaba közérdekű adatigénylésére, csak türelmet kérnek

A szombathelyi önkormányzati képviselő a kórházból elküldött betegekről és a férőhelyekről tett fel kérdéseket.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

"Úgy tűnik, mégis csak érdemes volt közérdekű adatigényléssel fordulnom a Markusovszky Kórházhoz, ugyanis tegnap levelet kaptam főigazgató úrtól. Megváltozott az álláspontjuk, mégis közlik az általam kért adatokat. Tehát ők maguk közlik, nem az Operatív Törzs" - írja Facebook-posztjában Czeglédy Csaba.

Czeglédy a hét elején tette közzé Egyik kórház sem nyilatkozhat járványügyben 2020. April 28. 14:09 , hogy közérdekű adatigényléssel fordult a Markusovszky kórházhoz, elsőre viszont ezt a választ kapta:

„Adatigénylés tárgyában érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatom, hogy a járvány miatt kihirdetett vészhelyzet ideje alatt a tájékoztatást az Operatív Törzs látja el, így az Ön által feltett kérdések kapcsán is az Operatív Törzs az illetékes.”

A képviselő ezért bejelentette, hogy bírósághoz fordul, mert a kórházaknak egy miniszteri utasításban tiltották meg A kórházak nem nyilatkozhatnak járványügyben 2020. April 26. 07:52 , hogy nyilatkozzanak, a közérdekű adatszolgáltatási kötelezettséget viszont törvény írja elő.

Czeglédy péntek délelőtt jelentette be a Facebookon, hogy a Markusovszky kórház mégis válaszol az adatigénylésére, de betartják a törvényben foglalt határidőt. Ezt írták:

Forrás: Facebook / Czeglédy Csaba

Czeglédy egyébként ezekre a kérdésekre vár választ:

1. Hány kórházi ággyal rendelkezett a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház 2020. március 31. napon az összes telephelyet ideértve?

2. Hány kórházi ágy volt szabad a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban 2020. március 31. napon az összes telephelyet ideértve?

3. Hány kórházi ágyat kellett felszabadítania a Markusovszky Egyetemi Oktatókórháznak 2020. március 11. napot követően az adatigénylés napjáig az összes telephelyet ideértve?

4. Hány beteget kellett a kórházi ágyak felszabadítása miatt hazaküldeni, illetve más intézménybe áthelyezni?

5. Hány ún. aktív ággyal rendelkezett a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház 2020. március 11. napon és rendelkezik az adatigénylés napján az összes telephelyet ideértve?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra