Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tagadják bűnösségüket a Humán Operátor Zrt. vezetői

Második napja tart az úgynevezett Czeglédy-ügy tárgyalása a szegedi bíróságon.

Tagadják bűnösségüket a Human Operator Zrt. kedden meghallgatott vezető munkatársai a cég ügyében indult per előkészítő ülésén a Szegedi Törvényszéken - írja a delmagyar.hu .

A Human Operator volt székháza a Puskás Tivadar utcában
Kovács Dávid

A négy évnyi előkészítés után hétfőn indult tárgyalás Négy év után hétfőn elkezdődnek a bírósági tárgyalások Czeglédy Csaba és a Human Operator ügyében 2019. June 21. 09:47 második napján meghallgatott vádlottak egyike sem akart most vallomást tenni, de egy kivételével jelezték, hogy az előreláthatólag az év végén kezdődő tárgyaláson ezt megteszik majd. A vádlottak védői közül többen is indítványozták, hogy a bíróság a tárgyaláson hallgassa meg tanúként a céget vezető Czeglédy Csabát.

Czeglédy jelenleg nem vádlott az ügyben, a bíróság ugyanis megszüntette ellene az eljárást Megszüntette a bíróság a büntető eljárást Czeglédy Csabával szemben 2019. May 09. 12:10 , amikor EP-képviselőjelöltként mentelmi jogot szerzett Czeglédy Csaba rajta lesz a DK európai parlamenti listáján 2019. April 11. 09:05 . A mentelmi joga megszűnt a másju 26-i EP-választások után, de a jelenlegi, homályos büntetőjogi törvény szerint csak akkor lehet ebben az ügyben újra megvádolni, ha ellene elölről kezdik az eljárást Négy év után hétfőn elkezdődnek a bírósági tárgyalások Czeglédy Csaba és a Human Operator ügyében 2019. June 21. 09:47 .

A mai tárgyalási napon az ügyvédek több tanú - így a Human Operator Zrt-vel partneri kapcsolatban álló cégek képviselői, valamint munkát vállaló diákok - meghallgatását is kezdeményezték. Kezdeményezték a nyomozás alatt eljáró könyvszakértő és írásszakértő megidézését is. Ezt utóbbinak a bíróság helyt adott, a tanúk többségének meghallgatásáról később határoznak.

A bíróság döntött arról is, hogy elkülöníti egymástól a bűnösségüket tagadó, valamint az ügyészséggel egyezséget kötő, és ennek tényét az előkészítő ülésen megerősítő vádlottak ügyét, így utóbbiak ügyében jogerős ítélet születhet.

A tárgyalás szerdán a további vádlottak meghallgatásával folytatódik.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra