Pénteken háromnapos dartsünnep kezdődik Szombathelyen

Az első napi nyílt versenyre még lehet jelentkezni.

Háromnapos dartsvereny kezdődik október 8-án, pénteken Szombathelyen. Az eseményről már írtunk Három napra a darts otthona lesz a szombathelyi Haladás-sportkomplexum 2021. October 04. 07:38 , a csütörtök kora délutáni sajtótájékoztatón további részleteket is megtudtunk.

A verseny helyszíne a Haladás Sportkomplexum lesz, a résztvevőknek és a nézőknek védettségi igazolvány szükséges.

Országos dartsverseny sajtótájékoztató
Sajtótájékoztató a háromnapos verseny előtt
Mészáros D. Zsolt

Péntek - II. Haladás Open

Pénteken a II. Haladás Open nyílt versennyel kezdődik a sorozat. A versenyen bárki részt vehet, de regisztrációra szükség van, erre a darts szövetség oldalán van lehetőség péntek 14 óráig, ezt követően a helyszínen, 17 óráig lehet jelentkezni. A verseny 18 órakor kezdődik.

Jelenleg 88 jelentkező van, összesen 128 nevezést tudnak fogadni.

Szombat - Dreher Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság

A most záruló egyéni nemzeti bajnokság a világjárvány miatt kétévesre nyúlt, a hétvégi lesz az utolsó, kilencedik forduló. A forduló végén eldől, hogy ki lesz a magyar bajnok mindkét mezőnyben, a férfiaknál és a nőknél is.

A férfi egyéni OB döntője előtt tombolát szerveznek, a befolyt összeget a darts utánpótlásnak ajánlják fel.

Kapunyitás 8:30, a verseny 10:00-kor kezdődik.

Vasárnap - Dreher Steel Egyéni Magyar Kupa

Gyakorlatilag a szombati verseny résztvevői lépnek újra a színre, az egyéni magyar kupa azonban egyfordulós. Mindenki tiszta lappal indul, és a nap végére kialakul a sorrend.

A magyar kupával egy időben egy másik verseny is zajlik, az úgynevezett szabadidőkártyások számára. A szabadidőkártya már hivatalos versenyengedélynek számít, viszont nem egyesületi igazolás. Az ezen a versenyen résztvevő versenyezők már nem amatőrök, de nem kötődnek egyik klubhoz sem.

Kapunyitás 8:30, a verseny 10:00-kor kezdődik.

A versenyek a Magyar Darts Szövetség oldalán élőben is követhetők lesznek.

Országos dartsverseny sajtótájékoztató
Kalmár Attila, László Győző és Balázs Gábor
Mészáros D. Zsolt

A sajtótájékoztató

A verseny előtti, csütörtöki sajtótájékoztatón László Győző, Szombathely alpolgármestere köszönetet mondott a szervezőknek, és kifejezte örömét, hogy a város másodszor ad otthont a háromnapos darts versenynek.

Szerinte a darts a jövő sportja, ami kívülről könnyűnek látszik, hiszen csak nyilakat kell dobálni, valójában azonban óriási koncentrációt igényel. És így kitűnően alkalmas a fiatalok számára, hiszen együtt jár a verseny izgalmával.

Országos dartsverseny sajtótájékoztató
Szántó Erzsébet és Csóka András
Mészáros D. Zsolt

Balázs Gábor, a Magyar Darts Szövetség elnöke kiemelte, hogy az idén 30 éves szövetség ebben az évben lett országos sportági szakszövetség. A hétvégi versenyen jelen lesz Török Ferenc sportújságíró, aki rövid ideig a darts szövetség elnöke is volt. A 30 éves évfordulóra jelenik meg Tripla 10 című könyve a szövetség történetéről.

Szántó Erzsébet, a HVSE klubmenedzsere azt mondta, az egyesület támogatja a dartsot, és azokat a sportágakat, amelyek emberi kapcsolatokon alapulnak. A sportkomplexum méltó helyszínt tud nyújtani a versenynek - mondta.

Csóka András, a Szombathelyi Darts Club elnöke azt mondta, bízik abban, hogy idén is a városban marad a Haladás Open Kupa. Kijelentette, a versenyzőik a magyar kupában is eséllyel indulnak.

Országos dartsverseny sajtótájékoztató
Mészáros D. Zsolt

Kalmár Attila, a Pannonsport ügyvezetője a verseny szervezésének folyamatát idézte fel, közben bejelentette, hogy a HVSE ingyen bocsátja a verseny számra a helyszínt.

László Győző megjegyezte, ez a gesztus is azt mutatja, hogy a Haladás Sportkomplexum és az önkormányzat együtt tud működni, akkor is, amikor a sportkomplexum már az állam tulajdonában és kezelésében van.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Sport