Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Deák Kristóf: „Mindannyian szeretnénk egyszer jól odacsapni”

A szombathelyi mozik most kezdték vetíteni Az unoka című filmet, amelynek egyik főszereplője Jordán Tamás. Egy budapesti közönségtalálkozó előtt csíptük el a csapatot.
Lapunk is beszámolt Bemutatták a Jordán Tamás szereplésével készült Unoka című filmet 2021. December 27. 13:23 arról, hogy december végén bemutatták a Oscar-díjas Deák Kristóf új filmjét.

Az unoka egy, a napjainkban játszódó, szokatlan bosszútörténet. Főhőse Rudi, a szelíd, illedelmes irodista fiú, aki miután imádott nagypapája egy lelketlen telefonos csalás áldozata lesz, elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot.

A nagypapa szerepét Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház alapítója és egykori igazgatója játssza, így érthető volt a fokozott kíváncsiságunk.

Az alkotókat Budapesten egy közönségtalálkozó előtt értük utol telefonon.

Port.hu

„Az unokázós csalás néven ismert bűncselekmény akkor került a figyelmem középpontjába, mikor a valóságban is megtörtént a családomon belül” – mondta Deák Kristóf rendező.

Néhány évvel ezelőtt nagyszüleit is felhívták, akik bedőltek az ügyes lélektani manipulációnak; hiszen ki nem szeretne segíteni bármi áron, ha azt hallja, hogy egyik szerette élet és halál között van.

„Még a 90 éves, a második világháborút is átélt nagypapám is áldozata lett ennek a pitiáner kegyetlenségnek”

– közölte a rendező.

„Amikor ilyen történik szeretteinkkel, mindannyian szeretnénk egyszer jó odacsapni, fantáziálunk a bosszúról, eljátszunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha … „ – tette hozzá.

A film ugyanezt teszi.

Érdeklődésünkre Deák Kristóf elmondta: a film többféle zsánert (fekete komédia, dráma, thriller stb.) olvaszt magába, amelyeket éppen a történetvezetés kíván, de ennél fontosabb az az érzelmi hullámvasút, amin a film keresztülviszi a nézőt.

Jordán Tamás a főszerepet játszó Blahó Gergővel
Forrás: Varga Imre / színhaz.online

Jordán Tamástól azt kérdeztük, hogy hogyan kell értelmeznünk azt, hogy őt, az ország egyik legismertebb színészét castinggal választották ki a nagypapa szerepére, amire azt a választ kaptunk, hogy ez a gyakorlat ma már Magyarországon is kötelezőnek számít.

Ő maga már egy évvel a forgatás előtt tudta, hogy Deák Kristóf szeretné őt egy szerepre, de az csak a casting során derül ki, hogy egy színész tényleg minden szempontból megfelel és illeszkedik a produkció egészéhez.

Jordán fontosnak tartotta azt is hangsúlyozni, hogy a film és az azzal járó munka segített neki feldolgoznia a Szombathelytől való elválását, ami „lelkileg nagyon nehéz volt” .

„Nagy öröm és boldogság volt egy Oscar-díjas rendezővel dolgozni, és mi most mindannyian nagyon kíváncsiak vagyunk a közönség véleményére” – tette hozzá a színművész.

Középen a rendező, Deák Kristóf
Forrás: Varga Imre / színhaz.online

Blahó Gergő élete első filmfőszerepét játssza, ezért fontos volt számára, hogy az alkotótársakkal még a forgatás előtt nagyon sokat foglalkoztak az unoka karakterével, akit ő alakít a vásznon.

Úgy nyilatkozott lapunknak, hogy nem generációs filmet készítettek, az általánosabb érvényű igazságokat keresték a tehetetlenségről, az önbíráskodásról és a kisemberek hőssé válásának a lehetőségéről.

A filmet már Szombathelyen is vetítik, közönségtalálkozó is lesz január 13-án a Cinema Cityben lesz.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra