Deák Kristóf: „Mindannyian szeretnénk egyszer jól odacsapni”

A szombathelyi mozik most kezdték vetíteni Az unoka című filmet, amelynek egyik főszereplője Jordán Tamás. Egy budapesti közönségtalálkozó előtt csíptük el a csapatot.
Lapunk is beszámolt Bemutatták a Jordán Tamás szereplésével készült Unoka című filmet 2021. December 27. 13:23 arról, hogy december végén bemutatták a Oscar-díjas Deák Kristóf új filmjét.

Az unoka egy, a napjainkban játszódó, szokatlan bosszútörténet. Főhőse Rudi, a szelíd, illedelmes irodista fiú, aki miután imádott nagypapája egy lelketlen telefonos csalás áldozata lesz, elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot.

A nagypapa szerepét Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház alapítója és egykori igazgatója játssza, így érthető volt a fokozott kíváncsiságunk.

Az alkotókat Budapesten egy közönségtalálkozó előtt értük utol telefonon.

Port.hu

„Az unokázós csalás néven ismert bűncselekmény akkor került a figyelmem középpontjába, mikor a valóságban is megtörtént a családomon belül” – mondta Deák Kristóf rendező.

Néhány évvel ezelőtt nagyszüleit is felhívták, akik bedőltek az ügyes lélektani manipulációnak; hiszen ki nem szeretne segíteni bármi áron, ha azt hallja, hogy egyik szerette élet és halál között van.

„Még a 90 éves, a második világháborút is átélt nagypapám is áldozata lett ennek a pitiáner kegyetlenségnek”

– közölte a rendező.

„Amikor ilyen történik szeretteinkkel, mindannyian szeretnénk egyszer jó odacsapni, fantáziálunk a bosszúról, eljátszunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha … „ – tette hozzá.

A film ugyanezt teszi.

Érdeklődésünkre Deák Kristóf elmondta: a film többféle zsánert (fekete komédia, dráma, thriller stb.) olvaszt magába, amelyeket éppen a történetvezetés kíván, de ennél fontosabb az az érzelmi hullámvasút, amin a film keresztülviszi a nézőt.

Jordán Tamás a főszerepet játszó Blahó Gergővel
Forrás: Varga Imre / színhaz.online

Jordán Tamástól azt kérdeztük, hogy hogyan kell értelmeznünk azt, hogy őt, az ország egyik legismertebb színészét castinggal választották ki a nagypapa szerepére, amire azt a választ kaptunk, hogy ez a gyakorlat ma már Magyarországon is kötelezőnek számít.

Ő maga már egy évvel a forgatás előtt tudta, hogy Deák Kristóf szeretné őt egy szerepre, de az csak a casting során derül ki, hogy egy színész tényleg minden szempontból megfelel és illeszkedik a produkció egészéhez.

Jordán fontosnak tartotta azt is hangsúlyozni, hogy a film és az azzal járó munka segített neki feldolgoznia a Szombathelytől való elválását, ami „lelkileg nagyon nehéz volt” .

„Nagy öröm és boldogság volt egy Oscar-díjas rendezővel dolgozni, és mi most mindannyian nagyon kíváncsiak vagyunk a közönség véleményére” – tette hozzá a színművész.

Középen a rendező, Deák Kristóf
Forrás: Varga Imre / színhaz.online

Blahó Gergő élete első filmfőszerepét játssza, ezért fontos volt számára, hogy az alkotótársakkal még a forgatás előtt nagyon sokat foglalkoztak az unoka karakterével, akit ő alakít a vásznon.

Úgy nyilatkozott lapunknak, hogy nem generációs filmet készítettek, az általánosabb érvényű igazságokat keresték a tehetetlenségről, az önbíráskodásról és a kisemberek hőssé válásának a lehetőségéről.

A filmet már Szombathelyen is vetítik, közönségtalálkozó is lesz január 13-án a Cinema Cityben lesz.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra