December 8-án a pedagógusok ismét országszerte beszüntetik a munkát

Azt kérik a szülőktől, segítsék azzal a munkabeszüntetést, hogy aki teheti, aznap nem küldi a gyerekét iskolába, óvodába.

A Klebelsberg Központ előtt tartott szombati tüntetésen jelentették be a szervezők, hogy a következő országos sztrájknapot 2022. december 8-ára, csütörtökre hirdetik meg - írja a 444 .

„Legyen általános a közoktatás területén a munkabeszüntetés, nevezzük azt sztrájknak vagy polgári engedetlenségnek. Pedagógusok, szervezkedjetek! Szülők, álljatok mellénk! A diákokat nem kell biztatni” - mondta Nagy Erzsébet a PDSZ-től.

A pedagógus-szakszervezetek, vagyis a PDSZ és a PSZ azt kérik a szülőktől, segítsék azzal a munkabeszüntetést, hogy aki teheti, aznap nem küldi a gyerekét iskolába, óvodába, így ugyanis a sztrájk alatt nem kell a őket sem felügyelni, sem tanítani (ami a módosítás következtében a törvény által előírt még elégséges szolgáltatás). Ha pedig nincs tanítás, akkor a szülőnek nem kell hiányzást igazolnia sem.

A következő tüntetés az oktatáásért december 9-én lesz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek