Demonstrációt szerveznek Berlinben Orbán érkezése miatt

Méltó módon szeretnék köszönteni a magyar miniszterelnököt.

„Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Berlinbe látogat, hogy Olaf Scholz német kancellárral tárgyaljon. Látogatása kapcsán demonstrációt szervezünk Berlinben, hogy kifejezzük az autokratikus, putyinpárti hatalomgyakorlással kapcsolatos véleményünket. Mivel aznap Orbán a Magyar Gazdasági Fórum nevű rendezvényen a demonstrációnkkal átellenben tart beszédet, azt reméljük, hogy személyesen is tudtára adhatjuk nemtetszésünket.

Rendezényünkkel a német kancellárnak, Olaf Scholznak is szeretnénk jelezni meggyöződésünket, hogy semmiféle kompromisszumot nem kell találnia tárgyalópartnereivel. Ez nemcsak az európai értékeknek, hanem az ukrajnai háborúval kapcsolatos potenciális közös jövőbeli cselekvéseknek is árthatna” – írja közleményben Freie Ungarische Botschaft (FUB) nevű civil szervezet a Magyar Narancsnak is elküldött közleményében.

Orbán Viktor hétfőn Berlinbe utazik, hogy Olaf Scholz német kancellárral tárgyaljon, a témák között a magyar jogállami helyzeten túl az Oroszországgal szemben tervezett szankciók is szóba kerülnek a sajtóhírek szerint.

A FUB szerint aktivistái „meltó módon szeretnénk köszönteni a miniszterelnököt, amely megmutatja hogy mit gondolunk a hozzá hasonló autokratikus vezetőkről. (...) Ismét meg kell mutatnunk, hogy a polarizáló, antidemokratikus populista politika és a Putyin-párti politikai szereplők NEM ÉRDEMELNEK vendégszeretet Berlinben!”

Ugyanakkor a szervezet szerint a vendéglátóról sem szabad megfeledkezni. „A Bundeskanzlernek át kell látnia gazdasági tanácsadói rövidtávú tanácsain és egész Európa jövőjét kell a szeme előtt tartania. A háborúnak véget kell vetni, de arra nem kerülhet sor Putyin megállítása nélkül. Németországnak tovább kell támogatnia az ukrán nép önvédelmét hazájában – minden szükséges eszközzel. Ezért arra kérjük Scholz kancellárt, hogy ne engedjen tárgyalópartnereinek – nem lehet kompromisszum Putyin utolsó EU-s csatlósával!” – írják közleményükben a MaNcs szerint.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek