Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Videón a szombathelyi digitalizációs központ látványterve

A központot a volt Epcos-telephelyre tervezik, a csütörtöki közgyűlés dönt majd róla.

Először Bokányi Adrienn költségvetési tanácsnoktól hallottunk a Szombathelyre tervezett digitalizációs központról, három héttel ezelőtti interjúnk Bokányi Adrienn: Olyan várost szeretnék, ahol folyamatos, aktív kapcsolat van a városlakók és a városvezetés között 2020. June 01. 18:37 készítésekor. Mint megtudtuk, a digitalizációs központ egy közös projekt része, ami a vállalkozások, a fiatalok és a nyugdíjasok digitális képzését tűzte ki célul.

A volt Epcos-telephelyen lesz a központ

Ennek érdekében nemrég alá is írtak egy háromoldalú megállapodást a szombathelyi és a Vas megyei önkormányzatok, valamit a Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület között. Az egyesület egyebek mellett digitális innovációs központként is működik a városban. A megállapodás annak érdekében jött létre, hogy egyrészt Szombathelyen legyen egy kidolgozott digitalizációs program, amit meg is kell valósítani, másrészt megvalósuljon a digitalizációs központ.

A csütörtöki közgyűlésre készült anyagból az is kiderült, hogy a központ helyét is megtalálták. A volt Epcos-telephelyen, amit legutóbb február elején mutattunk be. Ilyen szép lett az Epcos volt szombathelyi telephelyére épített cserkészház, vívóterem és asztalitenisz csarnok 2020. February 17. 16:18 A 14. sz. épületről van szó, ami 2015 óta üresen áll. Az egyesület vállalja, hogy az épületben végrehajtja a szükséges beruházásokat, amit – ha ehhez az önkormányzat hozzájárul – később beszámítanak a bérleti díjba.

Az épület bérleti díját havi 766 800 forintban határozta meg a SZOVA értékbecslője.

B központ részleteit a csütörtöki közgyűlésen mutatja be Bartha Balázs, a Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület ügyvezetője, a látványtervet bemutató videó lapunkhoz is eljutott:

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra