Rangos állami elismerésben részesült a Vas megyei Diásksport Egyesület elnöke, Pálóczi László

Ez a diáksport területén adható legmagasabb minisztériumi elismerés.

A sport iskolai népszerűsítésében, az ifjúság testedzésének és a diáksportnak a szervezésében, fejlesztésében hosszú időn keresztül kifejtett eredményes tevékenységének elismeréséül díjazták Pálóczi Lászlót, a Vas megyei Diáksport Egyesület elnökét és a Magyar Diáksport Szövetség Nyugat-dunántúli Regionális Irodájának munkatársát.

Pálóczi pénteken vehette át Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől a Kerezsi Endre-díjat, amit a Magyar Diáksport napja alkalmából adományoznak. A díj a diáksport területén adható legmagasabb minisztériumi elismerés.

MTI/Balogh Zoltán

Pálóczi László Szombathelyen született. Általános és középiskolai tanulmányait is szülővárosában végezte, főiskolai diplomát szintén Szombathelyen a Berzsenyi Dániel Főiskolán testnevelés és matematika szakon szerzett.

A főiskolai tanulmányait követően, a Váti Általános Iskolában tanított testnevelést, matematikát és szakköröket szervezett. 1996 s 2012 között a Vas Megyei Sportigazgatóság szakmai munkatársa, majd igazgató helyettese.

Főbb tevékenységei feladatkörei közé tartozott a Nemzetközi Sporttalálkozók (Alpok-Adria Nyári Játékok, Pannónia Kupa, Pannon Játékok, Savaria Kupa, Neckar-Odenwald – Vas megye válogatott viadalok), Díjátadó és Sportaktíva Jutalmazási Ünnepségek, Gálák, Megyei Sportnapok, Kistelepülések Sportversenyeinek szervezése Megyei és Országos szintű Diáksport rendezvények, Diáksport Napok a Pannónia Ringen, valamint Komplex Drogprevenciós Programok (előadás, drogtotó, video projektoros vetítés, szóróanyagok, drogellenes cd, kábítószeres bemutató táska) lebonyolítása, menedzselése, Sportoktatói tanfolyamok szervezése, koordinálása, Egészségmegőrzéssel kapcsolatos felmérések, tanulmányok készítése.

Fő és szívéhez legközelebb álló munkaterülete a diáksport szervezése Vas megyében. Ebben a területben találta meg igazi hivatását.

Ezen időszakban a Vas Megyei Diáksport Tanács Titkáraként, nagy gondot fordított a Diákolimpia felmenőrendszerű versenyeinek szervezésére a Diáksport Bizottsági vezetők munkájának támogatására. Feladatai közt szerepel a megyei diákolimpiai versenyrendszer, a Diákolimpiai Országos elődöntők, döntők (éves szinten 15-20) szervezése, rendezése, az ehhez kapcsolódó versenykiírások, versenynaptárak elkészítése; pályázatok teljes körű gondozása. Ezeket precíz, alapos munkavégzésének köszönhetően eredményesen, magas színvonalon látja el.

2000 és 2012 között a Magyar Diáksport Szövetség elnökségi tagja, ahol fő feladatának a diáksport fejlesztését tartotta.

2012. tavaszán megszűnt a Vas megyei Sportigazgatóság, de a László nem hagyta cserben a Vas megyei diákokat- testnevelőket. A tavaszi időszakban munkahelye ugyan már nem volt de hivatásából fakadóan munkája annál több. Mindent megtett azért, idejét és sokszor saját erőforrásait sem kímélve, hogy a megyei szintű Diákolimpiai versenyek rendben megvalósulhassanak, ne vesszen kárba a diákok és felkészítőik egész éves munkája.

2013-tól a Vas megyei Diáksport Egyesület elnöke. Elnöki teendői mellet a mai napig operatívan részt vesz a megyei és országos versenyek szervezésében lebonyolításában.

2013-tól a Magyar Diáksport Szövetség Nyugat-dunántúli Regionális Irodájának munkatársa ahol a megszerzett tudását-tapasztalatait már nem csak Vas megyében, hanem, a Nyugat-dunántúli régió diáksportjának fejlesztése érdekében kamatoztatja, segítve Győr-Moson-Sopron megye és Zala megye diáksportszervezetinek munkáját.

Facebook/Magyar Diáksport Szövetség

Feladatait, munkáját a rá jellemző precíz, alapos munkavégzésének köszönhetően mindig eredményesen, magas színvonalon látja el. Megnyerő személyiségének köszönhetően jó kapcsolatot ápol az oktatási intézményekkel, testnevelőkkel, döntéshozókkal, a média képviselőivel.

Munkájának köszönhető, hogy Vas megyében együttműködések mentén, igazi hálózati keretben működik a diáksport feladatok ellátása.

Pálóczi László jó csapatjátékos, nyitott az új ismeretek elsajátítására, megszerzett tapasztalatait tudását szívesen bocsájtja segítő jelleggel munkatársai rendelkezésére. Problémamegoldó készsége és eredményorientáltsága kiemeli a Vas megyei sportszervezők között – olvasható méltatásában.

Tevékenységét, ez idáig az alábbi díjak odaítélésével ismerték el:

 • 2012. Vas Megye Önkormányzatának Szolgálatáért Ifjúsági Tagozat
 • 2010. Magyar Diáksportért Emlékplakett és Elismerő Oklevél
 • 2007. Vas megye Diáksportjáért Díj
 • 2004. Vas Megyei Testnevelő Tanárok Egyesületének Elismerő Oklevele
 • Pálóczi Lászlót, a gyermek és ifjúsági korosztály sportolása, egészséges életmódra nevelése érdekében kifejtett magas színvonalú, elhivatott munkásságáért a Vas Megyei Diáksport Egyesület méltónak tartja a Kerezsi Endre-díj elismerésre.

  Kerezsi Endre-díj:

  Az emberi erőforrások minisztere (a továbbiakban: miniszter) által alapított elismerés a miniszter feladat- és hatáskörébe tartozó, illetve az azt támogató területeken végzett kiemelkedő, illetve magas színvonalú szakmai tevékenységért adományozható.

  43.1. A díj testnevelés és a sport iskolai népszerűsítésében, az ifjúság testedzésének és a diáksportnak a szervezésében, fejlesztésében hosszú időn keresztül kifejtett eredményes tevékenység elismerésére az iskolai, diák- és egyetemi sport területén tevékenykedő személyek részére adományozható.

  43.2. A díj átadására a Magyar Sport Napja (május 6.) alkalmából kerül sor.

  43.3. A díjból évente legfeljebb három adományozható. A díj megosztva is adományozható.

  43.4. A díjazott szobrot és az adományozást igazoló oklevelet kap. A szobor fehér carrarai márványoszlopból és az azon elhelyezett portréból áll. A talapzat ezüstözött bronzból „dór oszlop” talpzattal. A díj neve ezüstözött lemezre vésve az oszlop alsó harmadában szerelve. Magassága 260-280 mm, az oszlop 200 mm x 40 mm hengeres márvány, a talapzat 80 mm átmérőjű. A szobor Szabó Géza ötvösmester alkotása.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Sport