Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vas megyében jóval kevesebb a diplomás, mint más megyékben

Csak Tolnában és Nógrádban vannak kevesebben.

A 2016-os mikrocenzus adataiból gyűjtötte ki a hvg.hu , hogy területi eloszlásban mennyi diplomás van Magyarországon. Átlagosan elmondható, hogy a fővárosban élők közül átlagosan minden harmadik, a megyeszékhelyeken pedig jóformán minden negyedik lakos diplomás, a községekben csak minden tizedik emberről mondható el ugyanez.

De ha megnézzük az alábbi térképet, árnyaltabb a kép. Azt látjuk, hogy Budapesten a legtöbb diplomás, ez még nem meglepő, de az igen, hogy Vas megye a legkevesebb diplomást felmutató megyék közé tartozik.

Amiben azért az is benne van, hogy megyénk a legkisebb lélekszámú megyék közé tartozik.

Forrás: hvg.hu

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra