Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathelyi alpolgármester diploma nélkül

Marton Zsolt még nem fejezte be az egyetemet, Balassa Péternek futballedzői a végzettsége. Megnéztük a városi képviselők iskolázottságát is.

Néhány nappal ezelőtt mutattuk be Politikusok diploma és érettségi nélkül 2013. August 18. 15:02 az országgyűlés diploma és érettségi nélküli képviselőit, azóta sokan győzködtek minket, nézzünk körül a szombathelyi képviselők között is. Megtettük, és egy olyan képviselőt találtunk, akinek csupán érettségije van. Illetve több olyat, aki elkezdte ugyan egyetemi tanulmányait, de nem fejezte be, vagy még folyamatban vannak azok.

Orvos és közgazdász

Most is le kell szögeznünk, hogy a felsőfokú végzettség nem feltétele a képviselői munkának, a középfokú, vagy annál is alacsonyabb végzettségű állampolgárok is választhatók, és ha a választópolgárok megszavazzák, lehetnek képviselők is. Így a polgármesteri és alpolgármesteri pozíciók sincsenek iskolai végzettséghez kötve.

Annyit azért előre meg kell jegyeznünk, hogy nem is volt olyan egyszerű utánanézni az adatoknak. Többen életrajzukban közlik végzettségüket, de vannak, akik nem ejtenek róla szót. Így néhány esetben a városháza sajtóirodájának segítségét kellett kérnünk. Íme, az eredmény.

Kezdjük a városvezetéssel. Puskás Tivadar polgármester (Fidesz) neve előtt ott a dr. jelzés, és nála ez orvosi diplomát jelent. Molnár Miklós (Fidesz-Pro Savaria) pénzügyekért felelős alpolgármester pedig közgazdász.

Diploma folyamatban

Marton Zsolt (Fidesz) alpolgármester a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen PPKE) tanult jogot, de – mint az életrajzában szerepel – a diplomát nem szerezte meg, az abszolutóriumig jutott. Legmagasabb iskolai végzettsége így hivatalosan érettségi, igaz, az egy kéttannyelvű szakérettségi.

Marton még államvizsga előtt áll
Mészáros Zsolt

Lazáry Viktor (Fidesz) alpolgármester a Budapesti Komunikációs Főiskolán diplomázott 2005-ben, mint üzleti kommunikátor.

Takátsné Tenki Mária (Fidesz) tanácsnok jogász, pontosabban ügyvéd, jelenleg is gyakorolja hivatását. A másik tanácsnok, Szakály Gábor, a Fidesz frakcióvezetője a pécsi egyetem szombathelyi karán szerzett szociális munkás főiskolai végzettséget.

A Fidesz legfiatalabb és legfrissebb képviselője, Poór András a SEK-en végzett kommunikáció-médiatudományi szakon.

Politikusképző és futballedző

A Fidesz-frakció többi tagjának megvan a diplomája. Ágh Péternek is, aki a Corvinus Egyetemen kezdte tanulmányait, mint leendő történész, de nem ott, hanem a PPKE-en szerzett diplomát 2011-ben. Közben elvégezte az ELTE politikai szakértő kurzusát is, ami gyakorlatilag politikusképzőként működik.

Egy szociális munkás, egy történész és egy tanár
Vágvölgyi Bálint

Horváth Csaba építőmérnök, Lendvai Ferencnek főiskolai tanári végzettsége van. Rettegi Attila és Sági József szintén pedagógus, mindketten egyetemet végeztek. Szakács Dávid, a pénzügyi, gazdasági, jogi bizottság elnöke jogász.

Az MSZP-SZTKE-frakcióban két jogász is ül, Czeglédy Csaba frakcióvezető és Horváth Attila. Gyebrovszki János felnőtt fejjel végezte el az egyetemet, okleveles személyügyi szakértő. Kővári Attila távközlési mérnök, Németh Kálmánnak pedig terv beruházó, okleveles adótanácsadó és mérlegképes könyvelő végzettségei vannak.

Balra Balassa Péter futballedző, jobbra Horváth Zoltán művelődésszervező, újságíró, nyelvész
VB

Balassa Péter (Jobbik) a futballra tette fel az életét, névjegyén középiskolai érettségi és futballedzői diploma szerepel. Prugberger Emil (Fidesz-Pro Savaria) orvos, tüdőgyógyász.

A végére maradt az LMP képviselője, Horváth Zoltán. Ő a Berzsenyi Dániel főiskolán kezdte, majd a SEK-en fejezte be tanulmányait. Művelődésszervező, kommunikáció és alkalmazott nyelvészet szakokon.

A végén megkérdezzük olvasóinkat, is, milyen a viszonyuk a képviselők iskolai végzettségéhez?

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Politikusok diploma és érettségi nélkül

Németh Lászlóné miniszter, Kósa Lajos pártalelnök is a listán. A vasi képviselők jobban teljesítenek.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra