Rendhagyó divatbemutató fogyatékkal élőkkel az Iseumban

Ragyogtak a modellek tegnap este az Iseumban felállított kifutón. Mosolyuk őszinte volt, pedig az életük nem egyszerű, mert valamilyen fogyatékossággal élnek. Videó.

A Zonta Klub Szombathely szervezésében került sor pénteken este a "Divatbemutató - kicsit másképp" elnevezésű rendezvényre. Valóban, a divatbemutató csak kicsit tért el a megszokottaktól. Az egyetlen különbség annyi volt, hogy nem neves modellügynökségek felkapott modelljei lejtettek végig a kifutón, hanem hétköznapi emberek. Volt, aki kerekesszékben, vagy járókerettel, de akadt, aki kutyával, vagy kis segítséggel mutatta be a belvárosi butikok divatos ruháit, ékszereit, kendőit.

Divatbemutató kicsit másképp
Képgalériánk a divatbemutatóról
Mészáros Zsolt

A most bemutatkozó modellek valamilyen fogyatékossággal élnek. Vagy születésüktől fogva, vagy valamilyen betegségből kifolyólag. Emiatt a hétköznapokban sokkal nehezebb helyzetben vannak, mint makkegészséges társaik, de éppen ők az élő bizonyítékai annak, hogy nehéz helyzetből is lehet boldogulni. A két műsorvezető - egyikőjük Dankovits Kitti, egy rákbetegségből kigyógyult lány - mindenkiről mondott néhány szót. Megtudhattuk a modellekről, hol dolgoznak, mit kedvelnek, mi a hobbijuk, vagy éppen hol tanulnak.

Videóösszefoglaló

Sokszor szóba került az Aranyhíd Oktatási központ, ahol éppen a fogyatékkal élők oktatásában jeleskednek. És vajon elgondolkodott-e már valaki azon, hogy egy virágboltból rendelt gyönyörű csokor, koszorú lehet, hogy éppen egy fogyatékkal élő ember munkája, aki szívét-lelkét beleadta a kompozícióba?

Divatbemutató kicsit másképp
Divatbemutató kicsit másképp
Mészáros Zsolt

A modellek mosolyogtak pénteken este. Talán maguk sem gondolták, hogy ennyien lesznek, akik eljönnek a programra. Talán el sem hitték, hogy ekkora tapsot kapnak és a nézők nem a betegségükkel lesznek elfoglalva, hanem azzal, hogyan dolgozott a sminkes, a fodrász, a ruhatervező és hogyan állnak a kreációk a modellen. Videónkban bőséges összefoglaló látható a divatbemutatóról. Megmutatjuk, hogyan szaval verset Szakonyi Eszter, aki már versenyt is nyert. A program végén a Gergácz fivérek jeleléssel búcsúztak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód