DK: már az Orbán család bankja szedi be a vállalkozóktól a kamarai díjakat

A DK rájött, hogy miért nem szűnik meg a kötelező kamarai hozzájárulás.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara arról küldött levelet a vállalkozóknak, hogy az idei évtől a kamara Gránit Banknál nyitott számlájára kell befizetniük a kötelező kamarai hozzájárulást - hívta fel a figyelmet közleményében Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja, aki szerint a lépés magyarázata egész egyszerűen az, hogy

az Orbán család tehát vett magának egy saját bankot, majd pár hétre rá a fideszes Parragh László által vezetett kamara egyből számlát is nyitott a banknál, hogy oda vigye a vállalkozóktól beszedett pénzt.

Hozzátette, hogy ez szerintük "azt is megmagyarázza, hogy miért nem törli el a kormány a vállalkozók kötelező kamarai hozzájárulását a válság miatt: az Orbán család házi bankjának ezekre a pénzekre is szüksége van, bármibe is kerül ez a vállalkozásoknak".

A DK szerint a koronavírus okozta válság alatt eleve el kellett volna engedni a vállalkozók kötelező kamarai hozzájárulását, ez csak egy újabb nyomós ok a vállalkozásokat feleslegesen terhelő díj megszüntetésére.

A párt szerint az ügy persze felvet egy másik fontos kérdést is: vajon hány fideszes szervezet fogja még bejelenteni, hogy mostantól az Orbán család bankjában gyűjti a pénzt?

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet