A kiválasztottak – Ők mérgezhetnek dohánnyal

Őrző-védő kamara vezetője, kick-boxer a dohánykoncesszió szombathelyi nyertesei között.

Tegnap este hirdették ki a dohányboltokra kiírt koncessziós pályázat eredményét. Összesen 5415 üzletre adtak ki engedélyt, ami húsz évre szól. Gyulai Zsolt, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a közeljövőben kidolgozzák az ellenőrzések részleteit, a társaság folyamatosan ellenőrzi majd a koncessziós üzleteket.

Július 1-jétől csak koncessziós bolt árusíthat dohányterméket, a nyerteseknek addig be kell szerezniük a szükséges engedélyeket is. Azonban, ha ez nem sikerül, a koncessziós jogot nem veszítik el, a boltokat később is megnyithatják.

Július 1-jétől csak koncesszióban
Mészáros Zsolt

Egy szombathelyi, jelenleg is a kiskereskedelemben dolgozó olvasónk hívta fel arra a figyelmünket, hogy Szombathelyen a 40 üzletet 16 személy működteti majd. Ráadásul a nyertesek többségének neve nem ismert a kiskereskedők körében, nekik most nincs, és korábban sem volt üzletük.

Olvasónk szerint most jól működő boltokat kényszerítenek arra, hogy bezárjanak, ezek az üzletek eddig minden feltételnek megfeleltek. Mint mondta, a pályázatok elbírálásakor biztosan nem vették figyelembe a szakmai múltat és tapasztalatot.

Úgy gondolja, felmerül a gyanú, hogy valójában mások állnak a nyertesek mögött, akik - néhány kivételtől eltekintve - csak a nevüket adták a dologhoz. De biztos abban, hogy rövidesen kiderül, kik lesznek a valódi piaci szereplők.

Öt bolt az őrző-védőnek

A Vas megyei nyertesek listáját korábban már közöltük Ők árusíthatnak dohányt Vas megyében 2013. April 23. 09:44 , a szombathelyiek között találtunk néhány érdekességet is. Itt van például Baranyai Tibor, aki korábban diák-alpolgármester volt, a Fidesz választási kampányában is dolgozott, majd a Walton Hungary Kft.-nél is tevékenykedett, ezzel a céggel a korábbi ár kétszereséért vállalták A Fidesz keblén jó üzlet az őrzés-védelem? 2012. February 22. 14:56 a Falco meccsek biztonsági munkáit.

Baranyai a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke is, a koncessziós pályázaton öt dohánybolt működtetésének jogát kapta meg.

Barátok, rokonok

Dancsó Zoltán nevét mindenki ismeri a megyében, hatszoros kick-boksz világbajnok, egy üzlet koncesszióját nyerte el. Ő egyébként Marton Zsolt alpolgármester sógora, felesége Marton testvére.

A körmendi Meskó Bálint öt szombathelyi üzletet nyert el, a Fidesz körmendi ifjúsági tagozatának tagja.

Rácz Gábor három boltot üzemeltethet. Ugyanígy hívják a szombathelyi Rajzcy Imre Sportiskola vezetőjét, aki néhány hónappal ezelőtt a Haladás VSE elnöki posztjának várományosa volt. Ám mint cikkünk megjelenése után kiderült, ez nem az a Rácz Gábor. Elnézést is kérünk tőle.

Baki Csaba két üzletet működtethet, a hírek szerint ő Marton Zsolt és Szakály Gábor (Fidesz) közgyűlési tanácsnok baráti társaságához tartozik.

Bodáné Szabó Andrea öt boltot üzemeltethet. Ő Szabó Gábor volt polgármester testvére, és Boda László, a BKL könyvkiadó tulajdonosának a felesége.

Csúszópénz kellett volna?

Cikkünk írása közben levelet kaptunk egy kőszegi olvasónktól. Mint írta, ők családi vállalkozásban működtetnek egy üzletet, már 25 éve, és kialakult a vendégkörük is. De mindez nem volt elég ahhoz, hogy megkapjanak egy koncessziós jogot, és azért, mert nem voltak hajlandóak bizonyos helyekre letenni a csúszópénzt.

Ő arra is felhívja a figyelmet, hogy például Esztergomban a 16 helyből 11-et egy család kapott meg, és az ország többi részén is vannak hasonló példák.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Ők árusíthatnak dohányt Vas megyében

Tegnap kiderült, kik nyerték a dohányárusítási jogokat. Közöljük a listát, és utánanézünk kicsit az ügynek.

A Fidesz keblén jó üzlet az őrzés-védelem?

Falco, SZOVA, karnevál. Sorra kapja a zsíros megbízásokat Szombathelyen a tavaly feltűnt, elődeinél jóval drágábban dolgozó biztonsági cég.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet