Donald Trump teljes támogatásáról biztosítja Orbán Viktort

Szokatlannak tűnik, pedig van benne logika.

„Orbán Viktor igazán szereti az országát és szeretne biztonságban tudni a népét. Hatalmas és csodálatos munkát végzett, hogy megvédje Magyarországot, hogy megállítsa az illegális bevándorlást, hogy biztonságot és jólétet teremtsen. Ezt a munkát folytatnia kell, ezt teszi lehetővé a következő választás. Ő erős vezető, akit mindenki tisztel. Újraválasztását teljes mellszélességgel támogatom” – olvasható abban a közleményben, amelyet hétfőn adott ki Donald Trump, az USA korábbi elnöke.

A Washington Post szerint szokatlannak számít, hogy egy amerikai politikai vezető nyíltan állást foglal egy külföldi választás kapcsán, de az Msnbc.com elemzője felhívja a figyelmet, hogy már korábban is volt ilyen.

politico.eu

Trump támogatásáról biztosította a lengyel Andrzej Dudát vagy éppen a brazil Jair Bolsonarót.

De még ez sem mond sokat önmagában, hiszen Obama is támogatta Emmanuel Macront, majd később a demokraták a kanadai Justin Trudeaut.

Az elemző arra hívja fel a figyelmet, hogy Trump előszeretettel áll be olyanok mögé, akik szeretik visszanyesni a demokráciát, és ebbe a sorba illeszkedik a magyar miniszterelnök is.

Trump – aki mellesleg már nyáron is küldött levelet Fele sem tréfa: Orbán Viktor magától Donald Trumptól kapott levelet 2021. August 31. 18:07 Orbán Viktornak – ha rajta múlik, jó eséllyel ismét nekifut az amerikai elnökválasztásnak 2024-ben.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet