Donáth Anna az EU külügyi főképviselőjéhez fordult az orosz hackertámadás miatt

A politikus szerint Szijjártó magyarázattal tartozik, hogy miért titkolták el a támadást.

Donáth Anna az Európai Unió külügyi és biztonsági főképviselőjéhez, Josep Borrellhez fordult az orosz hekkertámadás ügyével kapcsolatban - írja a Momentum EP-képviselője Facebook-oldalán.

A politikus úgy fogalmazott, „Nemcsak Magyarország, hanem egész Európa biztonságát és szuverenitását sérti, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai hálózatába ki-be járkál az orosz titkosszolgálat. Ezért levélben fordultam Josep Borrellhez, az EU külügyi és biztonsági főképviselőjéhez. A lebukott Szijjártó Péter azt mondta: a nyilvánosság előtt nem vitat meg nemzetbiztonsági kérdéseket. Akkor viszont vitassa meg az EU külügyi főképviselőjével, magyarázza meg neki, hogy miért titkolták el a támadást, miért hazudtak róla. A szuverenitására a velünk szövetséges EU-val szemben olyan kényes magyar kormány lassan egy keleti gyarmat szintjére süllyeszti az országot. Miközben a magyar köztévében a Kínai Kommunista Párt propagandaműsorai mennek, egy szavuk sincs ahhoz, hogy orosz kormányzati hekkerek a magyar és az európai biztonságot is veszélyeztetik. Amellett, hogy Borrellt tájékoztattam az ügyről, arról is kérdeztem: mit tud tenni az Európai Unió egy ilyen helyzetben, hogy megvédje az EU szuverenitását? A minimum, hogy világossá teszik: Szijjártó Péter és a magyar kormány egy egész kontinens biztonságával játszik.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet