Döntőbe jutott a szombathelyi kalapácsvető az atlétikai világbajnokságon

A 24 éves Halász remekül mutatkozott be.

Halász Bence bejutott a kalapácsvetés döntőjébe az eugene-i szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

A Szombathelyi Dobó SE vb- és Eb-bronzérmes versenyzője 79,86 méteres idei legjobbjával a hatodik volt a nevezettek között. A selejtező szintet 77,50 méterben határozták meg, azaz ennyi kellett a fináléhoz vagy a legjobb 12 között kellett végezni.

A 24 éves Halász remekül mutatkozott be, elsőre 79,13 méterrel túldobta a szintet, ezzel biztosította helyét a szombaton - magyar idő szerint - 21 órakor kezdődő döntőben.

Nyugat.hu

"Kicsit izgultam az első sorozat előtt, mert a bemelegítő dobásom a hálóban végezte, de tudtam mit kell kijavítani" - nyilatkozott az M4 Sport csatornán Halász Bence.

Hozzátette, nem foglalkozik az ellenfelekkel, csak magára figyel, hogy olyan eredményt érjen el méterben, amire képes, és akkor ez hozza magával a jó helyezést is. Kiemelte, bármelyik versenyen "elsülhet", hogy túldobja a lélektani határnak számító 80 métert.

Nála jobban a selejtezőben csak a négyszeres világbajnok lengyel Pawel Fajdek (80,09 m), honfitársa, az olimpiai bajnok Wojciech Nowicki (79,22) és az idén már 80 méter fölötti eredménnyel büszkélkedő amerikai Daniel Haugh (79,34 m) szerepelt - utóbbinak azonban ehhez mindhárom kísérletére szüksége volt.

A további vetélytársak közül ugyancsak elsőre bekerült a fináléba az ötkarikás ezüstérmes norvég Eivind Henriksen (78,12). A másik amerikai, az olimpiai döntős Rudy Winkler (78,61) és a Dohában a magyar kalapácsvető előtt második francia Quentin Bigot (77,95) szintén megdobta a szintet, valamint harmadikra a tokiói játékokon negyedik ukrán Mihajlo Kohan (77,58) is.

A vb másik magyarja, a hétpróbázó Krizsán Xénia vasárnap kezd a vb-n.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport