Eboltás Szombathelyen, itt van, hol és mikor oltathatja be kutyáját

10+1 időpontot és helyszínt kínálnak az oltásra.

Felhívás

Szombathely Megyei Jogú Város Jegyzője tájékoztatja Szombathely város lakosságát, hogy 2022. évben az alábbi időben és helyeken lesz az ebek veszettség elleni kötelező összevezetéses oltása:

Forrás: szombathely.hu

A fel nem derített és oltatlanul maradt ebek tulajdonosai viselik a felelősséget az esetleges köz- és állategészségügyi következményekért. A 81/2002. (IX.4.) FVM rendelet 8. § (2) bekezdése értelmében ez évben már az ebek évenkénti veszettség elleni immunizálásával egyidejűleg el kell végezni az ebek széles spektrumú féreghajtó szerrel való kezelését is.

Minden három hónapnál idősebb eb oltása kötelező. A veszettség elleni oltás a jogszabály értelmében csak chippel rendelkező kutyáknak adható be.

Tömegoltáskor az oltás és féregtelenítés költsége 5 000 forint/eb, melyet a helyszínen kell fizetni.

A chippel nem rendelkező kutyáknál a tulajdonos kérheti a chippelést is, mely 4 000 forint/eb.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hasznos