Már egy éve, hogy elmentél – édesapjára emlékezik Király Gábor

Király Ferenc a Haladás mai napig emlegetett 1975-ös együttesének is tagja volt. Hatvannyolc éves korában ment el.

„Hiányzol. Már egy éve, hogy elmentél” – írta Instagram-oldalán Király Gábor, aki egy közös fotóval emlékezik szeretett édesapjára.

A Haladás legendája, Király Ferenc egy évvel ezelőtt hunyt el. Elhunyt Király Gábor édesapja, a Haladás legendája 2021. March 18. 04:35 Hatvannyolc éves volt. A Haladás mai napig emlegetett 1975-ös együttesének is tagja volt, amely akkor a vidék legjobbjaként az NB I ötödik helyén végzett. Az olimpiai bajnok kapus, Szarka Zoltán, a 31-szeres válogatott Kereki Zoltán és a csapat kapitánya, Halmosi Zoltán (Halmosi Péter édesapja) voltak az akkori sikercsapat legismertebb tagjai. Király Ferenc többek közt mellettük szolgálta a Haladást 1970 és 1984 között, 260 mérkőzésen 30 gólt szerezve.

Király Ferenc
magyarfutball.hu

A szombathelyi labdarúgás legfényesebb korszaka volt az, a csapat Király Ferenccel a soraiban játszott a KEK-ben, amelyben a második fordulóban a Sturm Graz ellen esett ki 1975-ben. Pályára lépett a San Siróban is, amikor 1982-ben a Közép-európai Kupában az AC Milan ellen szerepelt a Haladás. Idegenben 2-0-ra, Szombathelyen 1-0-ra győzött a többek közt a világbajnok Fulvio Collovatit és a vb-ezüstérmes Mauro Tassottit is a soraiban tudó milánói csapat. De Király Ferenc az indiai Nehru-kupán győztes Haladásban is szerepelt, amely akkor hivatalosan magyar olimpiai válogatottként tűnt fel.

Király Ferencet 2021. április 13-án délután fél 3-kor zárt körben temették el. Ezt követően fél 4-kor viszont egy nyílt búcsúztatót is tartott a Haladás Öregfiúk szervezete, Volt sporttársai is végső búcsút vettek Király Ferenctől, a Haladás legendájától 2021. April 13. 19:21 hogy azok is elbúcsúzhassanak tőle, akik a temetésre nem voltak hivatalosak, de tisztelték és szerették a sportlegendát.

Király Ferenc búcsúztató a stadionban
A zöld-fehér lufik az égbe viszik Király Ferenc arcképét. | Még több képért kattints!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport