4 ország 137 ökölvívója csapott össze Kőszegen

Újra edzőküzdelmi napot tartottak.

Hétvégén immáron 7. alkalommal rendezte meg a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület Kőszegen az Edzőküzdelmi Napot, amelyre minden évben érkeznek ökölvívók az ország különböző pontjairól, illetve a környező országokból is, hogy versenykörülmények között vívjanak felkészülési mérkőzéseket egymással – közölte lapunkkal Varsányi Áron edző.

Idén is rendkívül szép, 178 fős előnevezést követően végül 4 ország 25 egyesületének 137 ökölvívója vett részt a rendezvényen. A három ringben összesen 66 mérkőzés zajlott le, utánpótlás korcsoporttól elit korcsoportig, női és férfi kategóriában egyaránt.

Edzőküzdelmi nap Kőszegen 2022
Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Kivétel nélkül minden korcsoportban akadtak parázs mérkőzések, számos válogatott kerettag is a résztvevők között volt. A versenyzők teljes mértékben odatették magukat, ezáltal valóban versenyhangulat uralkodott a teremben – mesélte az edző.

A párosításon szereplő mérkőzéseken kívül biztosítottak plusz teret is az egyesületek számára, hogy spontán sparring során is összemérhessék tudásukat a versenyzők egymással, és több ellenfélel. Ezt pedig jó sokan ki is használták, hiszen többen megmérettették magukat két-három ellenfél ellen is.

Edzőküzdelmi nap Kőszegen 2022
Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

„Minden évben nagy örömmel tölt el minket, hogy ilyen nagy létszámú nemzetközi edzőmérkőzések napját tarthatunk. Annak idején azért is álmodtuk meg ezt az egészet, mert rögtön az év elején több fontos verseny előtt állnak az ökölvívók, amelyre változatosabb felkészülést biztosít egy ilyen jellegű rendezvény,és alapozásból érkezve felmérhetik hol tartanak. Emellett a kezdő versenyzők is tesztelhetik tudásukat, tapasztalatot szerezhetnek eddig számukra ismeretlen ellenfelekkel szemben, a rutinos versenyzők pedig fejleszthetik eddig megszerzett tudásukat” – mondta Varsányi.

Hozzátette, hogy egyesületük 12 fővel vett részt a versenyen, sajnos heten sérülés vagy betegség miatt nem tudtak rajta részt venni. De bíznak benne, hogy jövőre is hasonlóan jól indíthatják az évet.

Edzőküzdelmi nap Kőszegen 2022
Még több képért kattints!
Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Egyébként egyesületüket érintő jó hír még, hogy Hámori Luca mellett 3 női versenyzőjük, Németh Dóra (s51), Rába Noémi (j52) és Reseterics Fanni (i60) is meghívót kapott a válogatott keretbe.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport