Egy emberként fogott össze Vassurány az első vasi gólyáért

A helyiek élelmet hordanak Surinak, a gólyának.

Február 13-án adtunk róla hírt Megérkezett az első gólya Vas megyébe! 2018. February 13. 20:24 , hogy megérkezett az első vasi gólya Vassurányba. A madarat a helyiek Surinak nevezték el. A napokban lehullott sok hó és az extrém hideg azonban aggodalommal töltötte el a vassurányiakat, attól tartanak, hogy a korán hazajött gólya nem fogja túlélni a február végi telet.

Suri, a gólya
Nyugat.hu olvasó

Összefogtak hát és élelmet kezdetek hordani a madárnak. Halat és csirkét visznek neki minden nap.

A szakemberek azt mondják, hogy a gólyák emberi beavatkozás nélkül is túlélik az ilyen időjárást. Van egyébként olyan madár is, amelyik el sem ment délire. A Madártani Társaság 7-8 Magyarországon áttelelő gólyáról is tud.

Suri, a gólya
Nyugat.hu olvasó

Minden esetre a surányiak összefogása elismerésre méltó!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód