Egy fogolycsere révén közel állt a szabaduláshoz Navalnij

Az egyeztetések február 15-én értek az utolsó szakaszba, Navalnijt pedig egy nappal később ölték meg - állítja egy szövetségese.

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus a halálakor közel állt a kiszabaduláshoz egy tervezett fogolycsere miatt - mondta egy közeli szövetségese, Maria Pevcsik a Reuters beszámolója szerint, melyet a 24.hu idézett.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A nyilatkozat a YouTube-on hangzott el, és ebből az is kiderült, hogy már az utolsó szakaszban jártak azok a tárgyalások, amelyek révén Navalnijt és két meg nem nevezett, Oroszországban fogva tartott amerikai állampolgárt kicseréltek volna Vagyim Kraszikovra, az orosz FSZB németországi börtönben raboskodó emberére.

Putyin orosz elnök a Tucker Carlson amerikai újságírónak adott interjújában is jelezte, hogy vissza akarja szerezni Kraszikovot, akit életfogytiglani börtönre ítéltek Németországban, miután 2019-ben elítélték egy száműzött csecsen-grúz disszidens meggyilkolásáért.

Pevcsik arra is kitért, hogy az egyeztetések február 15-én értek az utolsó szakaszba, Navalnijt pedig egy nappal később ölték meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet