Egy hét alatt 5 ittas járművezető ellen is vádat emeltek Szombathelyen és Sárváron

Pénzbüntetés és eltiltás vár rájuk.

A Vas megyei ügyészi szervek 2022 első hetében öt ügyben, öt személlyel szemben emeltek vádat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt - közölte a Vas Megyei Főügyészség.

Az egyik ügyben a Szombathelyi Járási Ügyészség ittas járművezetés mellett közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt is vádat emelt. A vád szerint 2021. április 24-én, Szombathelyen a vádlott közepes fokban ittasan vezette azt a járműszerelvényt, mellyel egy fénysorompóval biztosított vasúti kereszteződésbe, annak tilos jelzése ellenére behajtott. Az érkező vonat vezetője észlelte a vasúti sínre hajtó járművet és gyorsfékezett, ennek ellenére a vádlott által vezetett teherautóval összeütközött. A mozdony a tehergépkocsit a vasúti sín melletti füves területre lökte, ahol az a fénysorompót is kidöntötte. Személyi sérülés nem történt. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

A második ügyben a Szombathelyi Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki 2021 szeptemberében, Szombathelyen közepes fokban ittasan vezette a gépjárművét. A vád szerint a Körmendi út és Újvilág utca kereszteződésében a vádlott későn észlelte a gyalogos átkelőhely előtt mind a külső, mind a belső forgalmi sávban álló gépjárműveket. Fékezett, de mögöttük már nem tudott megállni, hanem a két jármű között próbált meg továbbhaladni, így azok oldalának ütközött. Személyi sérülés nem történt. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

A harmadik ügyben a Sárvári Járási Ügyészség ittas járművezetés miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021 októberében, Ostffyasszonyfán közepes fokban ittasan vezetett egy mezőgazdasági vontatót. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

A negyedik ügyben a Szombathelyi Járási Ügyészség ittas járművezetés miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021 októberében, Szombathelyen közepes fokban ittasan vezette a gépjárművét. Haladása során az úttestről a jobb oldali a vízelvezető árokba csúszott és egy közúti jelzőtáblának ütközött. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Az ötödik ügyben a Sárvári Járási Ügyészség ittas járművezetés miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021 decemberében, Celldömölkön közepes fokban ittasan vezette a gépjárművét. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári járásbíróság fog dönteni.

A Szombathelyi és Sárvári Járási Ügyészség valamennyi ügyben arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottakat pénzbüntetés kiszabása mellett tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

A büntetőjogi szabályozás szerint a járművezetéstől el kell tiltani azt, aki ittas állapotban vezet járművet, ezen joghátrány alkalmazása csak különös méltánylást érdemlő esetben mellőzhető - emlékeztetett az ügyészség.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló