Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egy hét alatt 5 ittas járművezető ellen is vádat emeltek Szombathelyen és Sárváron

Pénzbüntetés és eltiltás vár rájuk.

A Vas megyei ügyészi szervek 2022 első hetében öt ügyben, öt személlyel szemben emeltek vádat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt - közölte a Vas Megyei Főügyészség.

Az egyik ügyben a Szombathelyi Járási Ügyészség ittas járművezetés mellett közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt is vádat emelt. A vád szerint 2021. április 24-én, Szombathelyen a vádlott közepes fokban ittasan vezette azt a járműszerelvényt, mellyel egy fénysorompóval biztosított vasúti kereszteződésbe, annak tilos jelzése ellenére behajtott. Az érkező vonat vezetője észlelte a vasúti sínre hajtó járművet és gyorsfékezett, ennek ellenére a vádlott által vezetett teherautóval összeütközött. A mozdony a tehergépkocsit a vasúti sín melletti füves területre lökte, ahol az a fénysorompót is kidöntötte. Személyi sérülés nem történt. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

A második ügyben a Szombathelyi Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki 2021 szeptemberében, Szombathelyen közepes fokban ittasan vezette a gépjárművét. A vád szerint a Körmendi út és Újvilág utca kereszteződésében a vádlott későn észlelte a gyalogos átkelőhely előtt mind a külső, mind a belső forgalmi sávban álló gépjárműveket. Fékezett, de mögöttük már nem tudott megállni, hanem a két jármű között próbált meg továbbhaladni, így azok oldalának ütközött. Személyi sérülés nem történt. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

A harmadik ügyben a Sárvári Járási Ügyészség ittas járművezetés miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021 októberében, Ostffyasszonyfán közepes fokban ittasan vezetett egy mezőgazdasági vontatót. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

A negyedik ügyben a Szombathelyi Járási Ügyészség ittas járművezetés miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021 októberében, Szombathelyen közepes fokban ittasan vezette a gépjárművét. Haladása során az úttestről a jobb oldali a vízelvezető árokba csúszott és egy közúti jelzőtáblának ütközött. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Az ötödik ügyben a Sárvári Járási Ügyészség ittas járművezetés miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021 decemberében, Celldömölkön közepes fokban ittasan vezette a gépjárművét. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári járásbíróság fog dönteni.

A Szombathelyi és Sárvári Járási Ügyészség valamennyi ügyben arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottakat pénzbüntetés kiszabása mellett tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

A büntetőjogi szabályozás szerint a járművezetéstől el kell tiltani azt, aki ittas állapotban vezet járművet, ezen joghátrány alkalmazása csak különös méltánylást érdemlő esetben mellőzhető - emlékeztetett az ügyészség.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló